Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди
Повідомлення про наміри отримати дозвіл на викиди
забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами
цеху хлібобулочних виробів
Фізичної особи-підприємця Гедзика Михайла Івановича
Повне найменування суб’єкта господарювання: Фізична особа-підприємець Гедзик Михайло Іванович
Скорочене найменування суб’єкта господарювання: ФОП Гедзик Михайло Іванович
Ідентифікаційний код з ЄДРПОУ або ідентифікаційний номер фізичної особи за ДРФО: 2082135275
Найменування проммайданчика: Цех хлібобулочних виробів
Місцезнаходження суб’єкта господарювання, контактний номер телефону, адресу електронної пошти суб’єкта господарювання: 77701, Івано-Франківська обл., Івано-Франківський р-н, смт. Богородчани, вул. Тиха, буд. 41, +380964662646, gedzykm@ukr.net
Місцезнаходження об’єкта/проммайданчика: 77712, Івано-Франківська обл., Івано-Франківський р-н, с. Старі Богородчани, вул. Світанкова, 69
Мета отримання дозволу на викиди: надання права експлуатувати об’єкт, з якого надходить в атмосферне повітря забруднюючі речовини або їх суміші, за умови дотримання встановлених відповідних нормативів гранично допустимих викидів та вимог до технологічних процесів у частині обмеження викидів забруднюючих речовин протягом визначеного в дозволі терміну.
Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля: висновок відсутній, оскільки об´єкт не підпадає під дію Статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».
Загальний опис об’єкта: Фізична особа-підприємець Гедзик Михайло Іванович порушує клопотання про видачу дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами цеху хлібобулочних виробів. Викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря відбуваються при спалюванні природного газу, випіканні продукції та зберіганні борошна. Джерелами викидів є димові труби котла та печі, вентиляційні труби від випікання продукції та зберігання борошна.
Відомості щодо видів та обсягів викидів: На території цеху хлібобулочних виробів фізичної особи-підприємця Гедзика Михайла Івановича виявлено 6 стаціонарних джерел викиду забруднюючих речовин. Під час природного газу, випіканні продукції та зберіганні борошна утворюються забруднюючі речовини та парникові гази, а саме: оксид вуглецю - 0,0241 т/рік, оксиди азоту (у перерахунку на діоксид азоту) [NO+NO2], - 0,11327 т/рік, суспендовані тверді частинки недиференційовані за складом - 0,0034 т /рік, метан - 0,0014162 т/рік, вуглецю діоксид – 79,1076 т/рік, азоту (1) оксид [N2O] - 0,00014162 т/рік, спирт етиловий (неметанові леткі органічні сполуки (НМЛОС)) - 0,32 т/рік, оцтова кислота - 0,031 т/рік, ацетальдегід - 0,006 т/рік, акролеїн – 1,352Е-11 т/рік.
Дані речовини відводяться в атмосферу через димові труби печей та вентиляційні труби приміщення.
Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва. Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва для 3 групи згідно Наказу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів № 448 від 27.06.2023 року не надаються.
Перелік заходів щодо скорочення викидів забруднюючих речовин. Перелік заходів щодо скорочення викидів забруднюючих речовин для 3 групи згідно Наказу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів № 448 від 27.06.2023 року не надаються.
Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів. Нормативи граничнодопустимих викидів дотримуються, тому природоохоронні заходи для їх досягнення не передбачені.
Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству. Викиди забруднюючих речовин відповідають вимогам Наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 27.06.2006 р. №309 та Наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 10.05.2002 р. № 177.
Зауваження та пропозиції громадських організацій та окремих громадян щодо видачі дозволу на викиди для суб’єкта господарювання направляти в Івано-Франківську обласну державну адміністрацію за адресою: 76014, Івано-Франківська обл., місто Івано-Франківськ, вул. Грушевського, буд. 21, e-mail: ifrda@if.gov.ua.
Строки подання зауважень та пропозицій: протягом 30 календарних днів з дати публікації.