Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Безоплатна первинна правова допомога

Дата: 20.10.2021 14:18
Кількість переглядів: 5771

 

Безоплатна первинна правова допомога, яка надається в РДА

Відповідно до статті 59 Конституції України кожен має право на професійну правничу допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно.

Відповідно до положень статті 7 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» безоплатна первинна правова допомога – вид державної гарантії, що полягає в інформуванні особи про її права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб.

Відповідно до частини першої статті 25 Закону «Про місцеві державні адміністрації» місцева державна адміністрація забезпечує надання безоплатної первинної правової допомоги.

Безоплатна первинна правова допомога Івано-Франківської районної державної адміністрації включає такі види правових послуг:

  1. надання правової інформації;
  2. надання консультацій і роз’яснень з правових питань;
  3. складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру);
  4. надання консультацій, роз’яснень та підготовка проектів договорів користування земельними ділянками (оренда, суборенда, земельний сервітут, емфітевзис, суперфіцій) для сільського населення – власників земельних ділянок;
  5. надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

Право на безоплатну первинну правову допомогу згідно з Конституцією України та ст. 8 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» мають усі особи, які перебувають під юрисдикцією України. 

Крім того, треба звернути увагу на те, що статтею 10 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» передбачено порядок розгляду звернень про надання безоплатної первинної правової допомоги.

Для отримання безоплатної правової допомоги в Івано-Франківській районній державній адміністрації необхідно заповнити заяву в довільній формі та надіслати її на електронну адресу: ifrda@if.gov.ua або поштову адресу: вул. Грушевського, 21, м. Івано-Франківськ, 76014

На цей час, з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (далі – COVID-19), на період карантину, встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 (зі змінами), якою продовжено дію карантину, встановленого постановами Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211, від 20 травня 2020 року № 392, від 22 липня 2020 року № 641, та згідно з пунктом 19 протоколу позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10 березня 2020 року № 2 «Про стан забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення України та заходів стосовно стабілізації епідемічної ситуації, спричиненої коронавірусом COVID-19» до особливого розпорядження, тимчасово зупинено проведення особистих прийомів громадян.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь