На базі Івано-Франківського фахового коледжу технологій та бізнесу розпочав роботу сучасний кулінарний хаб
Учора, 28 травня, відбулося відкриття кулінарного хабу в Івано-Франківському фаховому коледжі технологій та бізнесу.
На відкриття завітали голова обласної державної адміністрації – начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук, її заступниця Людмила Сірко, перший заступник голови обласної ради Василь Гладій, директор департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Віктор Кімакович, профільні заступники голів районних державних адміністрацій області та представники тергромад.
Дана ініціатива реалізована у межах реформування системи шкільного харчування під егідою першої леді Олени Зеленської за підтримки громадської організації «Cult Food» та Національної організації громадського харчування спільно з Міністерством освіти і науки України. Хаб облаштовано за кошти обласного бюджету. Загалом спрямовано на це понад 2,5 млн грн. Ще 170 тисяч гривень дофінансував заклад профтехосвіти.
Учасники заходу оглянули обладнання, на якому кухарі готуватимуть смачні та корисні страви для дитячого раціону. До речі, вже незабаром у цьому кулінарному хабі будуть проводитися навчання для шкільних кухарів з усіх громад області. На новітньому обладнанні освоюватимуть свої професійні навички й ті, хто нині здобуває освіту в Івано-Франківському фаховому коледжі технологій та бізнесу.
Очільниця області побажала наснаги усім, хто навчає та навчається основам кулінарної майстерності, а опісля готуватиме для дітей корисну та смачну їжу. «Збалансоване харчування – це запорука здоров’я», – наголосила Світлана Онищук.
Фотоматеріал: Івано-Франківська обласна державна адміністрація