Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Здійснено моніторинговий візит до Галицької територіальної громади

Дата: 15.05.2024 09:18
Кількість переглядів: 92

Фото без опису14 травня з метою надання методичної та практичної допомоги з питань дотримання вимог забезпечення прав та інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які влаштовані в дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї, здійснення їх соціального супроводу працівниками Головного управління Національної соціальної сервісної служби в Івано-Франківській області спільно з працівниками служби у справах дітей Івано-Франківської районної державної адміністрації здійснено моніторинговий візит до Галицької територіальної громади.

Під час візиту відбулася зустріч із міським головою Олегом Кантором, заступником міського голови Вікторією Дебенко, працівниками служби уФото без опису справах дітей Галицької територіальної громади, під час якої обговорено питання вирішення проблем, з якими стикаються діти із дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, які проживають на території Галицької міської громади, забезпечення прав внутрішньо переміщених дітей, надання статусу дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

За статистичними даними на території громади проживає 3994 дітей, із них 14 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (первинний облік), 55 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (прибули з інших територій), 6 дітей, які перебувають у складних Фото без описужиттєвих обставинах, 1100 дітей із вимушено переселених родин. На території громади функціонує 6 прийомних сімей, в яких виховується 14 дітей, 5 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 37 дітей.

Під час візиту моніторингова група поспілкувалася з батьками-вихователями, ознайомилася з умовами проживання та виховання дітей у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях, а також відвідала місце будівництва дитячого будинку сімейного типу, який споруджується Фундацією першої леді України Olena Zelenska Foundation у межах проєкту «Адреса дитинства». Нова оселя для ДБСТ буде інклюзивною, енергоефективною. Її умеблюють та обладнають побутовою технікою. Загальна площа будинку 285,5 кв. м. У дворі буде облаштовано підземне модульне бетонне укриття із металевими вибухостійкими дверима.

Матеріали: Служба у справах дітей Івано-Франківської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь