Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Прикарпатті продовжує свою діяльність робоча група «Прозорість та підзвітність»

Дата: 12.04.2024 10:49
Кількість переглядів: 314

Фото без описуВідбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність», яка відстежує використання бюджетних коштів. 

Присутні заслухали інформацію про спрямування коштів місцевих бюджетів трьох громад області на підтримку військових формувань, проаналізували закупівлі. 

Було звернуто увагу на низку уже проведених закупівель у Косівській ТГ, зокрема щодо здійснення ремонтних робіт у адмінбудівлі і комунальних закладах. Дали доручення голові перевірити коректність даних у системі Prozorro та рекомендували переглянути доцільність деяких витрат, натомість кошти спрямувати на першочергові потреби захисників. Варто додати, що на початок квітня у громаді на обороноздатність та потреби Збройних сил України передбачено понад 9 мільйонів гривень. З них фактично профінансовано  -  2,8 мільйони.

Що ж до закупівель у Богородчанській ТГ, то робоча група акцентувала увагу на доцільності замовлення юридичних послуг, кошти за які можна було б спрямувати, до прикладу, на соціальну підтримку родин військовослужбовців. До речі, у громаді від початку повномасштабної війни передбачено низку виплат: 200 тис. грн - родинам загиблих, 50 тис. грн – сім’ям зниклих безвісти, 20 тис. грн – пораненим бійцям.  Зазначимо, що у Богородчанах цього року вже скерували понад 2 мільйони гривень із запланованих наразі майже 4 млн грн на потреби війська. 

Також фінансову підтримку надають родинам військовослужбовців і в Угринівській ТГ. До слова, 100 тис. грн виплачують рідним полеглих на війні, 75 тис. грн – на встановлення пам’ятників, 15 тис. грн – на придбання амуніції, 12 тис. грн – пораненим на фронті.

 Робоча група проаналізувала закупівлі у громадах та доручила головам надати обгрунтування шодо необхідності здійснення деяких закупівель, переглянути видатки та першочергового виділяти фінансовий ресурс на потреби оборони, реабілітацію, лікування військовослужбовців та підтримку родин полеглих захисників.

www.if.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь