Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Івано-Франківській районній державній адміністрації проведено нараду з головами територіальних громад району

Дата: 21.03.2024 16:39
Кількість переглядів: 566

Фото без описуСьогодні під егідою в о. голови Івано-Франківської районної державної адміністрації – в. о. районної військової адміністрації Дмитра Мариневича проведено робочу нараду з головами територіальних громад Івано-Франківського району. На порядок денний було винесено декілька питань, які потребували безпосереднього обговорення та визначення спільних і синхронних дій задля швидкого та ефективного вирішення відкритих питань.

Одним з питань зустрічі була реалізація соціального проекту «Турбота про родину Героя» на теренах Івано-Франківського району. Нагадуємо, що він  діє з ініціативи голови обласної державної адміністрації – начальниці обласної військовоїФото без опису адміністрації Світлани Онищук. Більш детально про дану ініціативу можна дізнатися за посиланням http://surl.li/gvavm. Виступила заступник директора департаменту – начальник управління міжнародного співробітництва департаменту міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської обласної державної адміністрації Лілія Крехович, котра запросила доєднуватися до реалізації такої важливої й актуальної ініціативи. На жаль, на Прикарпатті є багато сімей, котрі втратили рідних через війну. Тож завдання держави на всіх її рівнях – підтримувати такі сім’ї, аби вони безперестанно відчували свій захист і  підтримку.

Фото без описуЩодо питання запобігання насильству і торгівлі людьми виступили заступник голови районної державно адміністрації Олександр Попадинець та директор управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Любов Левко. Працівники районної державної адміністрації постійно реагують на такі інциденти. На жаль, трапляються випадки, коли вилучають дітей, котрі стали свідками чи учасниками таких неприпустимих ситуацій. Нерідко дзвінки поступають від самих дітей. Окрім того, в області тривалий час працюють «мобільні» бригади, працівники якої здійснюють всі можливі превентивні заходи, щоби запобігти подібним випадкам, яким нема ані місця в житті, ані людського оправдання. Також роздано тематичні матеріали, в яких зібрано всі потрібні контакти та ключова інформація для людей, котрі опинилися у такій ситуації. Дану інформацію також опублікуємо на офіційному сайті Івано-Франківської районної державної адміністрації.

Обговорено заходи щодо реконструкції чи демонтажу радянських пам’ятників, пов’язаних зФото без опису періодом Другої світової війни, та здійснення перепоховань у рамках декомунізації/деколонізації на території району. На жаль, все ще залишаються такі об’єкти у громадах, але працюємо над вирішенням даного питання. За підсумками громадських слухань та рішень сесій міських, селищних та сільських рад на території району продовжують здійснюватися потрібні кроки.

Також обговорено важливе питання допомоги нашим Захисникам. Не можемо поділитися всіма деталями, але направду працюємо над цим кожного дня – і працівники районної державної адміністрації, і органів місцевого самоврядування. Дмитро Мариневич особисто щодня на зв’язку з військовими. Війна триває, тож маємо в усякий можливий нам спосіб захистити тих, хто захищає на передовій нас.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь