Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Лисецькій громаді відкрито перший в Україні простір психосоціальної підтримки «Дбаю про себе»

Дата: 21.03.2024 13:58
Кількість переглядів: 287

Фото без описуДаний проєкт реалізований у рамках програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», в якій беруть участь 16 громад із восьми областей України. Концепція простору «Дбаю про себе» передбачає створення у громаді місця, де мешканці можуть отримати послуги з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки (ПЗПСП), серед яких – індивідуальні консультації психолога, групові заняття за програмами «Зцілення душі й тіла» і «Самодопомога плюс», доступ до психотерапевтичної допомоги. Його мета – забезпечення виконання критично важливих функцій громадського здоров’я у кризовий період і захист здоров’я українців, у тому числі кризових груп.

 

У відкритті простору «Дбаю про себе» також узяли участь: регіональна координаторкаФото без опису координаційного центру при Кабінеті Міністрів України Лариса Підвербецька, керівник обласного центру соціальних служб Ростислав Микитюк, в. о. голови Івано-Франківської районної державної адміністрації – в. о. начальника районної військової адміністрації Дмитро Мариневич, голова правління Всеукраїнської асоціації фахівців з громадського здоров’я Руслан Савчук, а також заступниця керівника проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» Анна Фенчак і члени її команди.

 

«Дякую Господу Богу й Збройним Силам України, що маємо можливість зібратися на таку важливу подію, – сказав в. о. голови Івано-Франківської районної державної адміністрації – в. о. начальника районної військової адміністрації Дмитро Мариневич. – Десятий рік в Україні триває війна, третій рік – повномасштабне російське вторгнення. Сьогодні людей, які би не переймалися тим, що відбувається в державі, просто немає. Немає жодних сумнівів, що ці стресові стани люди повинні долати, а на допомогу їм прийдуть кваліфіковані працівники. Я дуже радий, що ми доєднуємося до розбудови системи психічного здоров'я. Це є одним з найбільш актуальних питань у нашому Фото без описусуспільстві, оскільки ми живемо в час стресових змін. Тому нам необхідно впроваджувати новітні адаптовані підходи у формуванні стресостійкості, а також переймати цей досвід і передавати його мешканцям Лисецької громади, а за можливості – й інших громад. Тому дякую представникам проєкту, голові Лисецької селищної ради Анатолію Лущаку, його команді, що такий простір психосоціальної підтримки відкривається в нашому районі». 

 

«Ми докладемо всіх зусиль, щоб жителі громади мали можливість отримати ці послуги, насамперед  ветерани війни, рідні загиблих військовослужбовців, переселенці, яких чимало в нашій громаді, люди, котрі під час війни переживають стреси, відчувають неспокій і тривогу, – заявив голова Лисецької селищної ради Анатолій Лущак. –  Бо дбаємо про найважливіше – про людину, її здоров’я».

Настоятель храму Воздвиження Чесного Хреста Господнього о. Федір Бойко освятив приміщення простору «Дбаю про себе», а волонтери проєкту – працівники селищної ради та її комунальних установ – продемонстрували присутнім методики управління стресом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь