Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

21 березня – Всесвітній день лісів (World Forestry Day)

Дата: 21.03.2024 11:34
Кількість переглядів: 182

Фото без описуЩороку в цей день фахівці в усьому світі знаходять час для обговорення цінності лісу. Населення може дізнатися, як відбувається або ж має відбуватися збалансоване управління лісами, невиснажливе використання лісових ресурсів (без заподіяння шкоди лісовим екосистемам) з метою їх збереження для майбутніх поколінь.

Цю традицію було започатковано в 1971 р. під час загальних зборів Європейської конфедерації сільського господарства, на яких було обговорено важливість уміння цінувати значення власних лісових ресурсів. Так і зародилася ідея проголошення Всесвітнього дня лісів, яка одразу ж була підтримана Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО). Європейська конфедерація сільського господарства зазначила, що цей день має бути набагато важливішим за Всесвітній день дерева. «Всесвітній день лісів потрібно використовувати для поширення інформації про всі аспекти багатства лісу, представлені з трьох позицій: виробництво, захист та відновлення, а також їхній зв’язок із заповіданням», – було зазначено конфедерацією – ecoleague.net.

 

Неодноразово звертаючись до проблем збереження лісових масивів по всій планеті, на рівні ООН, 21 грудня 2012 р., резолюцією Генеральної Асамблеї №A/RES/67/200, був заснований Міжнародний день лісів. Повторимося: ліси є загальним надбанням людства. Вони являють собою найбільш біологічно різноманітну екологічну систему всієї суші, в якій мешкає і росте більше половини всіх наземних видів тварин, комах і різноманітних рослин.

З 1 січня 2019 р. в Україні набрав чинності закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів», який посилює заходи проти знищення українських лісів. Порушники правил пожежної безпеки в лісах заплатять штраф, який збільшився у 5 разів і зараз становить 5-15 мінімумів неоподатковуваних доходів (раніше він становив 1-3 неоподатковуваних мінімуми). Якщо необережне поводження з вогнем призвело до пожежі, штраф зростає до 15–50 мінімумів, а чиновники у такому випадку сплатять до 35-60 мінімумів. Також з 3-7 до 15-35 неоподатковуваних мінімумів збільшили штраф за введення в експлуатацію підприємств без обладнання, яке не допускає шкідливого впливу на ліс.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь