Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Два роки тому, 13 березня 2022 року, загинув Захисник України Степан Тарабалка

Дата: 13.03.2024 10:40
Кількість переглядів: 112

Фото без описуДва роки тому, 13 березня 2022 року, загинув, боронячи українське небо від російських винищувачів, уродженець Прикарпаття Степан Тарабалка.

Навчався у Прикарпатському військово-спортивному ліцеї. Пізніше поступив до Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. По завершенні навчання у виші, Степан прибув за направленням у військову частину за місцем проживання — в Івано-Франківську область.

Випуск із вишу та прибуття до місця служби припали на перший рік війни росії проти України. Отримані знання та практичні навички авіаційної науки, а також відповідальність, невтомність та наполегливість у виконанні завдань дуже швидко допомогли Степану завоювати авторитет серед колег, хоч насправді прагнув довершеності у справі свого життя. А виклики часу підтвердили правильність вибору життєвої стежини і вимагав він майже всього його часу: льотні зміни, розбір польотів, покращення навичок пілотування, участь у навчаннях, бойові ротації.

Побратими Степана в пам’ять про друга продовжують робити найважливіше — міцно тримати і закривати українське небо небо, яке так любив і яким жив офіцер Тарабалка.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі Указом Президента України від 19 березня 2022 року майору Тарабалці Степану Івановичу посмертно присвоєно звання «Героя України».

Світла пам'ять полеглим захисникам України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь