Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПАМ’ЯТКА для претендентів на посади державного службовця

Дата: 28.12.2023 11:11
Кількість переглядів: 31

Особи (претенденти), які проявили бажання взяти участь у конкурсі на посади державного службовця, повинні глибоко усвідомлювати те, що державна служба - публічна, професійна, політично неупереджена діяльність із практичного виконання завдань і функцій держави, зокрема щодо виконання законів та інших нормативно-правових актів.

Керуючись власними добропорядністю, доброчесністю, законослухняністю, претенденти на посаду державного службовця повинні заздалегідь повідомити управління персоналу Івано-Франківської облдержадміністрації та/або членів конкурсної комісії Івано-Франківської облдержадміністрації, що у майбутньому, ставши переможцем конкурсу завдяки успішному набранню необхідної кількості балів, і після призначення на посаду, керівником, заступником керівника чи іншою посадовою особою є його близькі особи, у разі незапобігання цьому виразиться у конфлікті інтересів, за що законодавством становлено певні види відповідальність, оскільки порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів відноситься до порушень, пов’язаних із корупцією.

Претендентам на зайняття вакантних посад слід пам’ятати, що роз’яснення терміну «близькі особи» передбачено у ст. 1 Закону України «Про запобігання корупції» (далі Закон), і це члени сім’ї субєкта, а також чоловік, дружина, батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, рідний та двоюрідний брати, рідна та двоюрідна сестри, рідний брат та сестра дружини (чоловіка), племінник, племінниця, рідний дядько, рідна тітка, дід, баба, прадід, прабаба, внук, внучка, правнук, правнучка, зять, невістка, тесть, теща, свекор, свекруха, батько та мати дружини (чоловіка) сина (дочки), усиновлювач чи усиновлений, опікун чи піклувальник, особа, яка перебуває під опікою або піклуванням зазначеного суб’єкта.

Членам конкурсної комісії Івано-Франківської облдержадміністрації та управлінню персоналом, перед проходженням конкурсу особою (претендентом), яка виявила бажання вступити на державну службу та під час призначення на посаду особи за результатами конкурсу або під час переведення на іншу посаду діючого вже державного службовця, слід враховувати всі шляхи можливого виникнення у майбутньому конфліктів інтересів у таких претендентів з близькими особами, що вже працюють та вживати заходів із запобігання його виникненню на ранніх стадіях.

Переможець конкурсу на посаду державного службовця, заповнюючи відповідні документи, що надані управлінням персоналу облдержадміністрації з метою формування особової справи державного службовця, у відповідності до абзацу 2 ст. 27 Закону «Про запобігання корупції», зобов'язаний також повідомити у письмовій формі керівництву Івано-Франківської облдержадміністрації, на посаду в якій він претендує, про працюючих у облдержадміністрації близьких йому осіб (ст. 1 Закону).

Крім того, відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 28 Закону, особи, зазначені у пунктах 1, 2 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані: повідомляти не пізніше наступного (одного дня) робочого дня з моменту, коли особа дізналася чи повинна була дізнатися про наявність у неї реального чи потенційного конфлікту інтересів безпосереднього керівника.

З цього приводу у Методичних рекомендаціях щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, затверджених рішенням НАЗК від 29.09.2017 р. № 839 встановлено відповідну форму рекомендаційного характеру для всіх державних органів, підприємств та установ (підпункт 1.1.2. пункту 1.1. розділу І).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь