Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування

Дата: 27.06.2023 15:12
Кількість переглядів: 94

Фото без описуОчолив засідання Олег Боднаренко, Голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування. Участь у заході взяв голова Івано-Франківської районної адміністрації – начальник районної військової адміністрації Олександр Ярощук. Присутніми були також представники Івано-Франківської ОВА та ГУ ДСНС в Івано-Франківській області. На розгляд було винесено питання стосовно наслідків повені у Карпатському регіоні, зокрема в Івано-Франківській області.

Негода, що вирувала на території нашої області наробила чимало лиха. 16-17 та 23-24 червня на Івано-Франківщині відбулось різке підняття рівня води в гірських річках та потічках. Це завдало значних матеріальних збитків об’єктам дорожнього, водного господарства та населенню.Фото без опису

Потужні опади, що пройшли 16-17 червня розмили та пошкодили 11 автомобільних доріг загального користування місцевого значення та комунальні дороги у Верховинському та Надвірнянському районах. Станом на сьогодні забезпечено проїзди до всіх населених пунктів, крім того тривають відновлювальні роботи.

Для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, на територіях вищезазначених районів необхідно 19,4 млн. грн., а для виконання робіт із запобігання надзвичайним ситуаціям природного характеру 89,9 млн. грн.

23-24 червня стихія нанесла шкоди й іншим районам області, а саме Косівському та Івано-Франківському. Відтак, на території Косівської міської територіальної громади були підтоплені житлові будинки, пошкоджене дорожнє покриття та підмито комунальні дороги. На території Івано-Франківського району підтоплено 35 дворогосподарств. Станом на зараз інформація про наслідки стихії та розмір завданої шкоди уточнюється.

Учасники засідання заслухали про ситуацію, що склалася. Надалі прийматимуться рішення щодо повної ліквідації наслідків негоди.

 

Підготовлено за матеріалами Івано-Франківської ОВА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь