Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

12 червня - Всесвітній день боротьби з дитячою працею

Дата: 12.06.2023 10:50
Кількість переглядів: 50

Фото без описуУповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у Всесвітній день боротьби із дитячою працею звернув увагу на порушення прав дітей на тимчасово окупованих територіях України.

Омбудсман нагадав, що питання боротьби з дитячою експлуатацією визначені міжнародними та національними законодавчими актами, які ратифікували як Україна, так і Росія, та зобов’язались їх дотримуватись, серед них:

  • Конвенція ООН про права дитини, яка визначила, зокрема право на захист від експлуатації та праці, яка може бути шкідливою для дитини;
  • Європейська соціальна хартія, яка забезпечила права дітей на надання належної освіти та соціального захисту, визначила мінімальний вік для прийняття на роботу для обмеження доступу до небезпечних форм праці;
  • Конвенція Міжнародної організації праці № 182 про найгірші форми дитячої праці, ратифікована Україною у 2000 році, визначила необхідність боротьби з рабством, сексуальною експлуатацією, залученням до збройних конфліктів тощо.

«Водночас на сьогодні Російська Федерація ігнорує всі норми міжнародного права. Офіс Уповноваженого щодня отримує звернення від громадян України з тимчасово окупованих територій щодо порушення їхніх прав, у тому числі стосовно використання дитячої праці та мілітаризації наших дітей», - повідомив Дмитро Лубінець.

Уповноважений констатував, що Україна не має доступу до ТОТ, тому позбавлена можливості здійснювати моніторинг щодо забезпечення прав дітей на цих територіях. Мільйони українців, з них сотні тисяч дітей, перебувають поза правовим полем нашої держави.  

«У Всесвітній день боротьби з дитячою працею ще раз звертаюсь до світу з проханням засудити дії РФ, яка порушує всі норми міжнародного права! Закликаю підтримати українську Формулу миру, аби захистити наших дітей – їхнє право на щасливе дитинство у вільній і незалежній державі!», - закликав Омбудсман.

ombudsman.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь