Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Усі ми родом з дитинства

Дата: 01.06.2023 10:45
Кількість переглядів: 58

Фото без описуРозпочинаємо літо з прекрасності – Міжнародного дня захисту дітей. Це свято щорічно відзначається 1 червня згідно з Указом Президента України. Існує жарт, мовляв, для відзначення вибрано саме цей день, адже напередодні діти отримують табелі у школах. Звісно, справа зовсім не в табелях, а в тому, що 1 червня – день народження літа, а саме ця пора року є практично синонімом щасливого й безтурботного дитинства. Так було. Проте не зараз. Однак віримо, працюємо і боремось, щоб обов’язково скоро знову настало!

Питання захисту їхніх прав на життя, розумового, духовного, морального і соціального розвитку, а також права на освіту є природнім пріоритетом для держави. Діти – майбутні дорослі. Держава – це люди. Відтак діти – майбутнє нашої держави. На жаль, широкомасштабна агресивна війна ро***ської федерації проти України назавжди змінила життя українських дітей. Боляче, адже в 483 маленьких українців війна забрала їх життя. Сьогодні вночі, під час чергової ракетної атаки на столицю мирної України, росіяни вбили 9-річну дівчинку. 484. Ніколи не пробачимо! За даними державного порталу розшуку дітей «Діти війни», депортовано 19484 українських дітей. Доля багатьох залишається невідомою. Де, в біса, та межа цинічності ворога?! Коли нарешті росіяни й білоруси перестануть викрадати наших дітей, знущатись над ними, позбавляти їх найважливішого – рідних батьків?! Коли перестануть їх вбивати?!

Віримо, що покоління наших дітей, котрих, на жаль, застала війна – це покоління сильних, незламних, зміцнілих духом і вірних за покликом серця! Саме вони будуть творити нову Україну і вже сьогодні є складовою героїчної нації.

Ми пишаємося ними, прагнемо їх захистити й вберегти. В умовах жорстокої війни юні українці не тільки вчаться в закладах дошкільної та середньої освіти, активно займаються в гуртках і секціях, а ще й перемагають у міжнародних змаганнях, олімпіадах, є членами Малої академії наук України і захищають свої круті й талановиті проєкти! Найменші ж спинаються на ніжки, вчаться розмовляти і активно пізнають світ. Вони – наші нові Котляревські й Сікорські, яким творити нову Україну – яскраву, модернізовану, мистецьку, спортивну – та сміливо й гордо демонструвати її світу.

Дорогі діти, наполегливо здобувайте знання, творіть, розвивайте свої здібності, будьте щасливими і здоровими! А ми, дорослі, будемо вас завжди підтримувати, любити і оберігати!

Слава майбутньому України!

 

Пропонуємо до перегляду цікаве відео на Facebook


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь