Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Основні правила профілактики харчових отруєнь

Дата: 05.04.2023 11:21
Кількість переглядів: 111

Фото без описуНезабаром свято Воскресіння Господнього, в кожній церкві Івано-Франківщини освятять пасхальні кошики, в яких обов’язково будуть паска, яйця, ковбаси, сир та масло.

Крім того, в кожному домі готуватимуть інші святкові страви до великоднього столу, а ще – гостинці на передову для наших воїнів-захисників та для внутрішньо переміщених осіб.

Щоб уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних простих правил.
  При закупівлі харчових продуктів:
  - купуйте продукти та продовольчу сировину (яйця, м’ясо, молочні продукти) в спеціалізованих магазинах або на агропродовольчому ринку, оминайте місця стихійної торгівлі;
  - не купуйте продукти сумнівної якості;
  - купуючи будь-які харчові продукти, завжди перевіряйте відповідність маркування, умови їх зберігання та терміни придатності;
  - при купівлі фасованого харчового продукту також зверніть увагу на цілісність упаковки;
  - не купуйте продукти завчасно, особливо ті, що швидко псуються.
  При зберіганні харчових продуктів:
  - дотримуйтеся умов зберігання харчових продуктів, які зазначені на етикетці (маркуванні), особливо це важливо для продуктів, які швидко псуються;
  - належно зберігайте харчові продуктів у холодильнику (сирі та готові продукти зберігайте окремо);
  - забезпечуйте відповідні температурні режими зберігання для замороженої та охолодженої продукції (м’яса, риби тощо).

Готуючи страви – пам’ятайте:
  - перед початком приготування їжі завжди ретельно мийте руки з милом;
  - для приготування страв використовуйте лише питну воду;
  - придбане на ринках молоко потрібно кип’ятити;
  - свіжі овочі та фрукти перед вживанням ретельно промийте проточною водою;
  - використовуйте окремий розподільний інвентар (дошки, лотки, ножі, щипці, ложки і т.д.) для обробки сировини та готових до споживання харчових продуктів;
  - продукти, які швидко псуються (варені ковбаси, м’ясні салати, салати, до складу яких входять яйця, молочні продукти тощо), зберігайте в холодильнику, дотримуйтесь встановлених термінів та умов зберігання.
У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання (біль у животі, блювання, діарея, підвищення температури тіла, слабкість) – не займайтеся самолікуванням, а негайно звертайтеся за допомогою до лікаря.

Бажаємо перемоги і миру, спокою і добра вам і вашим близьким. Нехай ваші великодні кошики завжди були повні здоров’ям, щастям та міцною вірою у світле майбутнє!

vetif.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь