Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

3 березня – Всесвітній день дикої природи

Дата: 03.03.2023 11:04
Кількість переглядів: 101

Фото без описуКоли буде зрубане останнє дерево,

коли буде отруєна остання річка,

коли буде спійманий останній птах, –

тільки тоді ви зрозумієте, що гроші не можна їсти.

Мудрість індіанського народу

 

Із метою привернення уваги до цінності дикої природи та її різноманітного (екологічного, генетичного, соціального, економічного, наукового, культурного та рекреаційного) значення 20 грудня 2013 р. на 68-й сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй постановили проголосити 3 березня, день прийняття Конвенції про міжнародну торгівлю природними видами фауни і флори (СІТЕS), як Всесвітній день збереження дикої природи – podil.kyivcity.gov.ua.

  Україна приєдналась до Конвенції про міжнародну торгівлю дикими видами флори та фауни, що перебувають під загрозою зникнення, 14 травня 1999 р. 

 2023 р. Всесвітній день дикої природи відзначатиметься під гаслом «Партнерство для збереження дикої природи », вшановуючи людей, які роблять зміни.

  Партнерства діють у великих масштабах або залучають кількох дітей чи школу. Для одних це може бути організація шкільного розпродажу на користь природоохоронної групи, для інших це може бути розміщення фотографій в Інтернеті для підвищення обізнаності про зникаючі види. Усі вони однаково дієві.

  Цього року ООН відзначає особливе партнерство: 50-ту річницю Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни та флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES).

  Ця Конвенція є міжнародною угодою між урядами для забезпечення того, щоб міжнародна торгівля зразками диких тварин і рослин не загрожувала виживанню видів. Сьогодні вона надає різний ступінь захисту більш ніж 37 000 видів тварин і рослин – un.org.

  Відзначання цього дня привертає увагу до дикої природи, її вагомості для забезпечення розвитку та добробуту людини. Закликаємо всіх громадян свідомо й дбайливо ставитись до багатств дикої природи, берегти їх і примножувати заради майбутніх поколінь.

nubip.edu.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь