Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Лікарні Івано-Франківщини отримали 14 кисневих станцій та низку критично важливого обладнання — Віктор Ляшко

Дата: 22.11.2022 08:39
Кількість переглядів: 92

Фото без описуПопри війну Міністерство охорони здоров’я України продовжує працювати над забезпеченням українських лікарень сучасним та дороговартісним медичним обладнанням. Про це міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко повідомив під час робочої поїздки до Івано-Франківщини.

Зокрема, 14 кисневих станцій, ангіограф, 4 стаціонарні та 6 пересувних рентгенівських апаратів, 27 моніторів пацієнта та інше. Більшість обладнання вже розвезена до медичних закладів регіону. Крім того, цьогоріч закуплені бюджетним коштом і незабаром будуть передані закладам області 4 пересувні С-аркові рентгенівські системи, 3 повні комплекти ендоскопічного обладнання з інструментами та електрохірургічними блоками, 5 наркозно-дихальних апаратів, 5 апаратів ШВЛ.

«Повномасштабна війна в Україні вимагає від усіх нас швидких та ефективних рішень для подолання викликів, спричинених агресією росії. Нині МОЗ робить усе можливе, аби допомогти нашій системі охорони здоров’я впоратися з навантаженнями та зростаючими медичними потребами, — сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. — Покращення матеріально-технічної бази кожної лікарні насправді значить більше, ніж просто планове оновлення обладнання. Ми інвестуємо в здоров’я наших людей, які відтепер можуть оперативно отримати медичну допомогу й не чекати місяцями своєї черги на необхідне та ефективне лікування. І це ще одна можливість покращити доступ до якісних та доступних медичних послуг нашим пацієнтам».

Також Віктор Ляшко наголосив, що керівництво кожного медичного закладу має зробити все можливе, аби обладнання було змонтовано та введено в експлуатацію в максимально короткі терміни та рятувало життя і здоров’я українців. Адже його головна мета — забезпечення якісної діагностики та лікування пацієнтів.

«Кожен керівник лікарні має ефективно використовувати наявні ресурси та створювати належні умови праці для медиків, які 24/7 мужньо тримають медичний фронт та працюють у надважких умовах. Усі наші лікарі повинні бути забезпечені всім необхідним для надання належної відповіді на виклики в системі, що спровокувало повномасштабне вторгнення росії в Україну», — зазначив міністр охорони здоров’я.

Окремо Віктор Ляшко додав, що МОЗ і надалі докладатиме всіх зусиль, аби в медичних закладах України відбувалось оновлення матеріально-технічної бази та створювались умови, за яких пацієнти отримуватимуть якісні медичні послуги на безоплатній основі навіть під час війни.

moz.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь