Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Володимир Зеленський виступив з відеозверненням щодо реалізації ініціативи ЄС «Шляхи солідарності»

Дата: 12.11.2022 12:55
Кількість переглядів: 89

Фото без описуПрезидент України Володимир Зеленський виступив із відеозверненням щодо реалізації ініціативи Європейського Союзу «Шляхи солідарності» (Solidarity Lanes).

Ця ініціатива була започаткована 12 травня 2022 року. Її мета – сприяти налагодженню та вдосконаленню альтернативних маршрутів експорту української сільськогосподарської продукції у зв’язку з блокуванням чорноморських портів, а також забезпечити можливість імпорту необхідних товарів в Україну.

Ініціатива передбачає реалізацію комплексу заходів для усунення затримок транспорту на кордонах України з державами Європейського Союзу, покращення автомобільного, залізничного та річкового сполучення між нашою країною та ЄС у майбутньому.

Сьогодні Європейська комісія разом із Європейським інвестиційним банком і Європейським банком реконструкції та розвитку оголосили про виділення в межах ініціативи додаткових 850 млн євро, а Світовий банк – 100 млн євро для підтримки українського експорту, зокрема шляхом реалізації цільових спільних проектів.

Володимир Зеленський у зверненні подякував усій об’єднаній Європі за незмінну підтримку, яку Україна одержує з перших годин російського вторгнення.

«Будь ласка, знайте: ваша оборонна, фінансова, політична й гуманітарна допомога дала змогу врятувати мільйони життів. Це солідарність, яка наочно демонструє силу європейських цінностей. Коли Європа по-справжньому об’єднана, жодній тиранії не забрати свободи європейців», – наголосив Президент.

Глава держави зауважив, що, почавши повномасштабну війну в Україні, Росія заблокувала українські порти на Чорному й Азовському морях, і більша частина українського експорту та імпорту зупинилася.

«Але ми змогли відкрити нову дорогу економічного життя через територію Європейського Союзу. І цією дорогою життя налагодили постачання, яке критично важливе не лише для України, а й для всієї Європи та багатьох інших країн – партнерів Європи», – сказав він.

«Напередодні півріччя ініціативи Solidarity Lanes я підтверджую нашу готовність і надалі працювати разом із вами для того, щоб іще більше посилити нашу Європу. Посилити економічно й соціально. Посилити наші держави, наші компанії, наших людей», – додав Президент України.

Відеозвернення Глави держави разом з виступами Президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн та лідерів сусідніх країн транслювалося на головному телевізійному ресурсі інституцій Євросоюзу Europe by Satellite та інших інформаційних каналах ЄС.

www.president.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь