Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голови ОВА прозвітували про старт опалювального сезону в західних регіонах України

Дата: 12.11.2022 12:38
Кількість переглядів: 147

Фото без описуЗа головування Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулася онлайн-нарада з головами обласних військових адміністрацій західних регіонів держави щодо проходження опалювального сезону.

До наради долучилися керівники Міністерства розвитку громад та територій, Міністерства енергетики, Міністерства соціальної політики, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та голова правління ПрАТ «Укренерго». 

Учасники обговорили стан підключення до тепла шкіл, лікарень та житлових будинків, захист об’єктів критичної інфраструктури від ворожих атак та ситуацію із розміщенням внутрішньо переміщених осіб.

Голови ОВА прозвітували про старт опалювального сезону у своїх регіонах. Зокрема на Закарпатті та Хмельниччині запущені в роботу 100% котелень, на Тернопільщині — майже 100%, на Волині — 93%, в Івано-Франківській області — 92%, у Львівській — 27%, в Рівненській – 94%, в Чернівецькій області — понад 70%.

«Загалом по Україні підключено до тепла вже близько 70% будинків та соціальної інфраструктури. Проте в усіх областях і містах мають бути якісно облаштовані пункти обігріву. Це особиста відповідальність мерів, голів громад та очільників ОВА», — наголосив Денис Шмигаль. 

Він підкреслив, що основне завдання на поточний опалювальний сезон — це економія.

«Треба навчитися жити в режимі постійного заощадження та максимально забезпечити громади альтернативними енергогенеруючими засобами. Рішенням Уряду ми вже звільнили від сплати ПДВ та ввізного мита товари для енергетики та забезпечення тепла», — відзначив Прем’єр-міністр.

За його словами, важливий вчасний старт опалювального сезону. Це знімає зайве навантаження з електромережі. Таким чином енергетики мають більше можливостей балансувати та відновлювати систему.

Денис Шмигаль також наголосив на важливості роботи з внутрішніми переселенцями. Зокрема, щодо їх розміщення та забезпечення усім необхідним.

«Наше завдання — налагодити співпрацю, оптимально скоординувати спільні дії, щоб якнайкраще підготуватися до зими. Все маємо робити швидко й ефективно, аби забезпечити українців світлом, водою та теплом», — підсумував Прем’єр-міністр.

www.kmu.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь