Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук вручила сотенному УПА Мирославу Симчичу «Золоту Зірку» Героя України

Дата: 11.11.2022 15:11
Кількість переглядів: 134

Фото без опису10 листопада голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук відвідала Мирослава Симчича – відомого українського військового та громадського діяча, сотенного УПА, кавалера орденів «Свободи» та «За заслуги», аби вручити йому посвідчення Героя України та орден «Золота Зірка».

Нагадаємо, що легендарний воїн УПА провів в ув’язненні більше тридцяти років. Вийшов на волю у 1985 році, а реабілітований лише у 2017 році. Однією з найуспішніших військових операцій під його проводом став бій за Космач. Сотня під командуванням Мирослава Симчича розгромила три сотні НКВДистів.

Історія його нелегкого життя лягла в основу книги Михайла Андрусяка «Брати грому» та основою третього фільму циклу «Жива УПА. Я не з неба».

14 жовтня, у День Захисників і Захисниць України, а також у день відзначення 80-ої річниці створення Української повстанської армії, Президент України Володимир Зеленський присвоїв Мирославові Симчичу звання Герой України із врученням ордена «Золота Зірка». Це нагорода за героїзм, виявлений у боротьбі за незалежність України, визначні особисті заслуги у становленні Української державності, багаторічну плідну громадську діяльність.

Світлана Онищук вручили Мирославу Симчичу державну нагороду та подякувала йому за героїзм і звитяги, що є прикладом для наших сьогоднішніх воїнів. Натомість зобов’язалася передати книги Михайла Андрусяка «Брати грому» з підписом легендарного сотенного УПА Президенту України Володимирові Зеленському.

www.if.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь