Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Z Dniem Niepodległości, Polsko!

Дата: 11.11.2022 14:47
Кількість переглядів: 161

Сьогодні, 11 листопада, сусідня та дружня нам Польща відзначає 104-ту річницю відновлення незалежності. Історія становлення цієї країни є близькою і для нас, українців, адже, як і ми, поляки знають, що таке розподіл країни, численні народні повстання, що таке багатовікова боротьба за право бути вільними та зватись незалежним європейським народом.

Свого часу перший маршал Польщі Юзеф Пілсудський сказав, що «поляки хочуть незалежності, але воліють, щоби ця незалежність коштувала два гроше та дві краплі крові. Але незалежність є набутком не тільки цінним, але й доволі коштовним». Десь на осях історії наші шляхи боротьби і розвитку перетиналися і набутий досвід дає нам, українцям, розуміння відчуття поляками гордості за свою свободу. Будьмо відвертими, українці боролися  з поляками не лише по одну сторону, але й по різні. Західні міста України й досі плекають у своїй культурі відтінки польськості та навпаки, але та спільна жадоба до свободи – це момент, коли ми не лише говоримо про примирення, але й бачимо реальні кроки взаємозближення.

Багато з нас пам’ятає про відкриття пам`ятника українсько-польського примирення "Пам`ять – скорбота – єднання" на Волині 2003 року, пам’ятаємо, як поляки вболівали за Кличка, як ставили 12 балів на Євробаченні патріотичним "Гринджолам", Руслані, Джамалі та "Калуш Orchestra". Саме Польща першою у світі визнала нашу незалежність, підтримала, коли почався наступ рф у 2014 році на АР Крим та східні території України,  лютневого 24-го ранку вкотре поляки протягнули нам руку допомоги та підтримки.

Сьогодні Президент України звернувся до поляків 104-ма словами вітання, подяки та сподівання на подальшу дружбу народів. Івано-Франківська районна військова адміністрація також приєднується до вітань та шле щирі поздоровлення всьому польському народуПеремога дається переможцям, а ми вже перемогли і знову переможемо за підтримки таких надійних друзів!

Z Dniem Niepodległości, Polsko!

Niech żyje Polska! Niech żyje Ukraina!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь