Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Дмитро Кулеба: Створення міжнародних партнерств з виробництва зброї і боєприпасів для України буде одним з пріоритетів МЗС

Дата: 28.10.2022 10:18
Кількість переглядів: 101

Фото без описуМіністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів онлайн-нараду з послами України щодо внеску посольств у зміцнення обороноздатності нашої держави.

На запрошення Міністра у нараді також взяло участь керівництво Державного концерну “Укроборонпром”.

“На самому початку російського вторгнення Президент Володимир Зеленський поставив українській дипломатії завдання максимально активізувати співпрацю із міжнародними партнерами в військовій сфері. На першому етапі, насамперед, йшлося про постачання сучасної зброї та боєприпасів для задоволення негайних потреб української армії. У цій сфері спільними з Міністерством оборони зусиллями були досягнуті вагомі результати. Тепер нагальною стала потреба розвитку вітчизняного оборонно-промислового комплексу та потужностей виготовлення, обслуговування і ремонту зброї, втілення стратегічних довготривалих проектів. Для цього потрібно створювати партнерства з іншими країнами і ми будемо приділяти цьому питанню пріоритетне значення. Це стане новим етапом зміцнення обороноздатності України”, - наголосив Дмитро Кулеба.

На тлі ракетного терору Росії проти цивільних людей та критичної інфраструктури, а також ситуації на лінії фронту, Міністр озвучив три пріоритети, окреслені Главою держави для української дипломатії.

“По-перше, ми працюємо над збільшенням кількості систем протиповітряної та протиракетної оборони, артилерійських систем великого калібру, реактивних систем залпового вогню, бойових броньованих машин, танків і боєприпасів, які постачаються в Україну”, - зазначив глава МЗС.

Другим пріоритетом є забезпечення фінансування партнерами видатків на придбання в третіх країнах озброєнь та техніки, які потрібні Україні.

“Третім елементом стратегії є співробітництво з міжнародними партнерами в сфері виробництва озброєння і боєприпасів, створення баз обслуговування і ремонту техніки за участі провідних підприємств оборонно-промислового комплексу України”, - підкреслив Дмитро Кулеба.

У цьому контексті в ході наради керівник ДК “Укроборонпром” Юрій Гусєв окреслив основні потреби українського оборонно-промислового комплексу та поінформував про конкретні проекти, які потребують сприяння. МЗС та ДК “Укроборонпром” домовилися про подальшу координацію дій.

Міністр підсумував, що розбудова багаторівневої підтримки оборонного сектору із залученням міжнародних партнерів не лише наблизить перемогу над російським агресором, але і сприятиме зміцненню довгострокової безпеки України.

www.kmu.gov.ua

Ілюстративне фото: spravdi.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь