Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голова Верховної Ради України про ухвалену історичну Резолюцію Парламентської Асамблеї Ради Європи

Дата: 13.10.2022 18:41
Кількість переглядів: 147

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук в ефірі телемарафону «UA разом» прокоментував ухвалену сьогодні історичну Резолюцію Парламентської Асамблеї Ради Європи «Подальша ескалація агресії російської федерації проти України», в якій вперше російський режим визнано терористичним.

«Нарешті на міжнародному рівні почали називати речі своїми іменами. Хочу нагадати, що і Президент України, і Верховна Рада України  неодноразово  зверталися до усієї світової спільноти визнати, що росія сьогодні — це держава-терорист, яка спонсорує терористів, яка вчиняє терористичні акти проти України. ПАРЄ дослухалася до цього», — підкреслив Руслан Стефанчук і принагідно подякував українській парламентській делегації в ПАРЄ, яка провела титанічну роботу та доклала максимум зусиль для того, щоб така резолюція була проголосована.

За його словами, цей документ стане своєрідним каталізатором подальшого перебігу подій, адже в ПАРЄ представлені парламенти всіх країн Ради Європи, які мають тепер ухвалити відповідні рішення.

«Я сподіваюся, що такі рішення будуть прийняті в національних парламентах. Але це рішення є першим, тому воно є надзвичайно важливим», — закцентував Голова українського Парламенту.

Крім того, Руслан Стефанчук наголосив, що, після історичного рішення ПАРЄ, країни Європи остаточно мають визначитися у відношенні до росії, яка війною у центрі європейського континенту розвіяла міф про  «договороздатну країну з адекватним президентом».

«Не думаю, що після того, що рф вчинила в Україні, погрожує усьому світу ядерним тероризмом, нехтує і переписує кордони в центрі Європи, зневажливо ставиться до норм міжнародного права, хтось захоче мати з нею справу. Це проявляється не тільки на словах, але й в конкретних рішеннях, які стають все жорсткішими як на рівні санкцій, так і на рівні підтримки України», — зауважив Голова Парламенту України.

Він також прокоментував один із важливих пунктів резолюції, де йдеться про доцільність участі та членства росії в ООН. За його словами, цей пункт є прямим наслідком рішення українського Парламенту, який ухвалив Постанову із закликом до  ПАРЄ і ООН до відповідних дій. 

«Старт даний, він підтриманий нашими міжнародними партнерами. росія буде «випилена» з усіх світових організацій. Країна, яка не поважає міжнародне право, не повинна бути представлена, як суб'єкт міжнародної  політики. Вона має бути ізольована. І про це сьогодні починають говорити на найвищому рівні у світі», — зауважив Голова Верховної Ради України.

www.rada.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь