Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Актуально! Грошова допомога для внутрішньо переміщених осіб: розмір, виплата, як подати заявку

Дата: 12.10.2022 09:03
Кількість переглядів: 374

Призначення та виплата допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам здійснюється відповідно до Порядку надання допомоги на проживання переміщеним особам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 332.

Допомога надається щомісячно з місяця звернення на кожну внутрішньо переміщену особу, відомості про яку включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, у таких розмірах:

для осіб з інвалідністю та дітей – 3000 гривень;

для інших осіб – 2000 гривень.

Допомога виплачується за повний місяць незалежно від дати звернення за її наданням.

Допомога внутрішньо переміщеним особам, які звернулися за її наданням до 30 квітня 2022 року, надається починаючи з березня 2022 року.

Нагадуємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2022 року № 923 внесено зміни до зазначеного Порядку.

Відповідно до змін, допомога на проживання надається внутрішньо переміщеним особам, які повторно перемістилися з тимчасово окупованої території Російською Федерацією території України, території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) після 24 лютого 2022 року.

У разі, коли внутрішньо переміщена особа змінювала своє місце обліку та не отримала допомогу, на яку вона мала право, допомога призначається за останнім місцем обліку.

У випадку включення територіальної громади до переліку територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), допомога надається з 1 числа місяця, наступного за місяцем, в якому відповідну громаду включено до такого переліку.

Змінами врегульовано питання щодо можливості отримання допомоги внутрішньо переміщеним особам, які мають право, та заяви яких були подані через Портал Дія до 30 квітня 2022 року і не були повністю ним сформовані або знаходились в обробці. В цьому випадку допомога надаватиметься на підставі сформованого Мінцифрою відповідного переліку внутрішньо переміщених осіб, що подається Мінсоцполітики, або внутрішньо переміщена особа має право звернутися особисто чи поштою до органу соціального захисту населення із заявою.

Одночасно нагадуємо, для отримання допомоги із заявою про надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам можна звернутися:

через веб-портал електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія;

до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районних державних адміністрацій, виконавчих органів міських рад;

до уповноваженої особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради або центру надання адміністративних послуг.

www.if.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь