Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Руслан Стефанчук: Сподіваюся, що світова парламентська спільнота дасть відповідь на той тероризм, який чинить рф щодо України

Дата: 11.10.2022 13:12
Кількість переглядів: 104

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив, що 10 жовтня вкотре звернувся до колег-голів парламентів світу, особисто до кожного спікера країн G7, із закликом винести на розгляд своїх інституцій питання визнання росії країною-терористом. І вже отримав реакції на звернення провідних парламентаріїв світу, зокрема спікерки Європейського Парламенту Роберти Мецоли, Президентки Бундестагу Бербель Басс, Спікерки французького Парламенту Яель Брон-Піве. Також, за його словами, відправлено листи до Конгресу США.

«Всі вони однозначно засуджують те, що відбувається в Україні, і пообіцяли порушити це питання на високому парламентському рівні.  Сподіваюся, що вся світова парламентська спільнота обовязково дасть відповідь на той тероризм, який чинить рф щодо України», — закцентував Руслан Стефанчук.

Зокрема, у світлі останніх подій, за словами Голови українського Парламенту,  під загрозою російського тероризму опинилася не тільки наша держава, під загрозою опинився увесь світ.

«Сьогодні ми всі зрозуміли, що глобальна безпека у світі можлива лише на рівні відповідних союзів чи альянсів. І оскільки Україна стоїть на вістрі завдань щодо глобальної системи світу, я глибоко переконаний, що прийшов час говорити про більш потужний поступ України в напрямі НАТО», — підкреслив Руслан Стефанчук, нагадавши про підписане нещодавно звернення України до Альянсу про пришвидшений вступ до організації.

За його словами, події сьогоднішнього дня ще більше посилили впевненість у об’єднанні світу проти країни-терориста.

«Держава-терорист має отримати відповідь, яку вона розуміє. росія розуміє тільки відповідь сили, а сила — це колективна безпека», — зауважив Голова Парламенту України і додав, що ніякі залякування росії  не просто не затримають наш вступ до НАТО та ЄС, а пришвидшать рух України обраним курсом.

«Важливо розуміти, що і ЄС, і НАТО заявляли про підтримку України стільки, скільки потрібно. І ми розглядаємо, що основним з етапів такої підтримки є приєднання України до цих організацій. Я сподіваюся, що це буде якомога швидше», — наголосив Голова Верховної Ради України.

www.rada.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь