Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Заступник голови Івано-Франківської ОДА Людмила Сірко провела робочу зустріч щодо пенсійного забезпечення прикарпатців та внутрішньо переміщених осіб

Дата: 06.10.2022 16:54
Кількість переглядів: 174

Фото без опису

Сьогодні  заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко зустрілася із фахівцями Головного управління Пенсійного фонду України в області. Під час зустрічі йшлося про  виконання завдань щодо пенсійного забезпечення та готовність до виконання функцій з виплати, призначення житлових субсидій, пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого побутового палива і скрапленого газу.  

«Пенсійний фонд України виконує дуже важливу роботу – обслуговує прикарпатських пенсіонерів, а також працює із внутрішньо переміщеними  людьми. У вашій роботі важливою є інформаційна система. Ви ведете електронні реєстри і тому саме з цим пов’язана передача функцій до Пенсійного фонду України щодо призначення субсидій та пільг. Варто вивчити проблемні питання задля того, щоби допомогти їх вирішити, залучаючи підтримку органів виконавчої влади,  обласних та народних депутатів України», - наголосила Людмила Сірко.

Посадовиця зауважила, що для прикарпатських пенсіонерів, так і для внутрішньо переміщених осіб пенсійні виплати є основним джерелом доходу. Незважаючи на воєнний стан ми повинні об’єднати зусилля усіх задля забезпечення вчасного фінансування пенсій у повному обсязі.

Під час зустрічі йшлося й про стан виконання в області призначення та виплати пенсій, наповнення бюджету Пенсійного фонду України та забезпечення ведення реєстру застрахованих осіб, готовність 17-ти сервісних центрів до виконання функцій з прийому заяв від одержувачів субсидій і пільг на оплату житлово-комунальних послуг, перерахунки пенсій, налагодження роботи пенсійного сервісу України,  обслуговування внутрішньо переміщених осіб, електронні можливості вебпорталу електронних послуг, забезпеченість комп’ютерною технікою та стан документообігу в Головному управлінні Пенсійного фонду України в області.

Обговорювали питання реформування системи надання пільг та субсидій,  зокрема, передачу функцій органам Пенсійного фонду України щодо  призначення, нарахування та виплати пільг та житлових субсидій. Передбачається проведення соціальних виплат за принципом екстериторіальності через єдину виплатну агенцію – Пенсійний фонд України, якою буде здійснюватися адміністрування житлових субсидій, а також пенсій.

Наголошувалося на важливості організації роботи щодо  оцифрування трудових книжок та електронізації пенсійних справ.  

Людмила Сірко підкреслила  важливість роботи працівників Пенсійного фонду України в умовах воєнного стану. Особливо це стосується прийому та обслуговування громадян, які були вимушені переїхати з тимчасово окупованих територій області. Посадовиця  висловила слова подяки працівникам головного управління за їх роботу.

https://www.if.gov.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь