Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сьогодні на державному рівні відзначають 150-річчя української оперної співачки Соломії Крушельницької

Дата: 23.09.2022 15:27
Кількість переглядів: 127

Фото без описуЯк повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики України з нагоди пам’ятної дати створено сайт про її життя. Ресурс створений до 150-ліття співачки, ювілей якої відзначають 23 вересня, і ця дата входить до переліку пам’ятних дат під егідою ЮНЕСКО.

Відтепер дізнатися про життя і творчість української оперної діви Соломії Крушельницької можна на сайті krushelnytska.mkip.gov.ua, який розроблений за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти та Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові.

Сайт присвячений біографії національної легенди, чий надзвичайний голос та неповторність акторського перевтілення підкорили серця мільйонів людей у багатьох країнах. Тут можна дізнатись цікаві факти з життя співачки. Адже її історія – це яскравий шлях успіху надзвичайно талановитої, харизматичної та цілеспрямованої жінки.

Крім того, всім охочим стали доступними фотографії, оперний репертуар, деталі концертної діяльності, рецензії на творчість співачки, інформація про міста та театри, в яких виступала оперна діва, а також дискографія відомої українки.

Слід відзначити, що в межах відзначення ювілею Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької підготував низку заходів: гранд-концерт за участі відомого італійського диригента «Соломія. Brava!», оперу та балет, що присвячені співачці, а також лекцію-концерт, виставку, презентацію книги та концерт юних музикантів.

www.if.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь