Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Триває підготовка до відзначення 1125-річчя з часу першої письмової згадки про Галич

Дата: 16.09.2022 15:05
Кількість переглядів: 102

Фото без опису15 вересня в Галичі за участю заступника голови обласної державної адміністрації Богдана Футерка, міського голови Галича Олега Кантора, генерального директора Національного заповідника «Давній Галич» Володимира Олійника відбулося засідання робочої групи з відзначення 1125 років з часу першої письмової згадки про місто.

Зазначалося, що Верховна Рада України ухвалила рішення про відзначення у 2023 році ювілею на державному рівні. Учасники робочої групи обговорили джерела фінансування запланованих заходів, адже у 2021 році обласна рада затвердила відповідну програму, наповнену конкретним фінансовим змістом. Однак, війна внесла корективи. Зважаючи на ситуацію в країні та обмеження в коштах, виникла потреба визначити найбільш важливі та пріоритетні заходи, які могли б бути профінансовані з обласного та Державного бюджетів. Над цим і зосередили свою діяльність учасники засідання.

За результатами напрацьовано план заходів, які передбачають регенерацію історико-культурного середовища давнього Галича, спорудження об’єктів соціальної та культурної інфраструктури, проведення духовно-мистецьких та організаційних заходів. Напрацьовані пропозиції будуть передані на розгляд депутатів обласної ради, а також для включення їх у фінансування з коштів Держбюджету.

Наголошувалося, що навіть у такий важкий для країни час не маємо права забувати свою історію. Тому необхідно зосередити зусилля для реалізації запланованих заходів, адже місто Галич, яке стояло біля витоків української державності, заслуговує на те, щоб бути гідно пошанованим.

www.if.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь