Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: У Івано-Франківську запрацював хаб «Я – Херсон»

Дата: 05.09.2022 15:12
Кількість переглядів: 137

Фото без описуСьогодні в Івано-Франківську розпочав роботу хаб «Я – Херсон» для внутрішньо переміщених людей із Херсонищини. Голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук та голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич побували на відкритті хабу і поспілкувалися із представниками громадських організацій, які долучилися до створення своєрідного осередку для херсонців.

«З початку військової агресії росії проти України на Прикарпаття прибули понад 146 тисяч внутрішньо переміщених українців, близько 6000 жителів приїхали з Херсонщини. Одним із найважливіших завдань для нашої області – це забезпечити постійне вирішення проблемних питань переселенців. В області налагоджена робота щодо облаштування для них житла, зокрема, продовжується співпраця із міжнародними, громадськими організаціями, благодійними фондами, волонтерами та органами місцевого самоврядування. Також внутрішньо переміщеним людям допомагають мобільні бригади, до яких входять державні службовці», - зауважила Світлана Онищук.

Очільниця області наголосила, що Прикарпаття також  стало прихистком для релокованих підприємств. Їх робота надважлива сьогодні. Вони наповнюватимуть місцеві бюджети громад, забезпечать робочими місцями внутрішньо переміщених людей та місцеве населення.

«Центри «Я – Херсон» планують відкрити у різних містах України. Ми зобов’язані допомагати переселенцям задля розв’язання їх соціальних та побутових проблемних питань. Зрештою вони повинні знати, де їм можуть допомогти, коли вони опинилися у складних життєвих обставинах, - розповів Ярослав Янушевич. – Спілкуючись із людьми, ми зрозуміли, що вони хотіли би довідатися більше інформації про те, як виїхати з тимчасово окупованої території, де знайти місце проживання, як отримати необхідну допомогу та, зрештою, де вони зможуть працевлаштуватися. Також їм важливо допомогти вирішити питання щодо навчання і виховання дітей. Саме тому необхідно створювати такі хаби. До слова, такий  же центр працює і у Запоріжжі».

Зазначимо, що у даному хабі допомагатимуть у релокації херсонського бізнесу на Івано-Франківщину, працевлаштуванні незайнятих ВПО, вирішенні питань їх тимчасового проживання, отриманні необхідної гуманітарної допомоги від міжнародних благодійників. Завдяки активним громадським організаціям Херсонської області тут розроблятимуться грантові проєкти щодо підтримки ВПО. Також реалізовуватимуться програми соціальної підтримки жінок із числа переселенок. Проводитимуться офлайнові інтеграційні заходи, пов’язані із знайомством з місцевими ініціативами та практиками, майстер-класи, тренінги, заходи щодо профілактики емоційного вигорання та багато інших цікавих напрямків робіт.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь