Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

150-річчя Соломії Крушельницької відзначатимуть на державному рівні

Дата: 12.08.2022 14:01
Кількість переглядів: 126

11 серпня відбулось засідання Організаційного комітету з підготовки та проведення заходів із відзначення 150-річчя від дня народження Соломії Крушельницької.

Його Головою є Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.  

«150 років від дня народження видатної української оперної співачки та педагогині— Соломії Амвросіївни Крушельницької виповнюється 23 вересня цього року. Відзначатимемо цю дату на державному рівні попри все. Ми вдячні всім, хто долучатиметься до організації святкових заходів і в Україні, і за кордоном. Адже імена видатних українців і українок має знати весь світ. Особливо це важливо зараз, коли росіяни нищать все українське, зокрема, зазіхають на нашу ідентичність», — зазначив Олександр Ткаченко. 

Так, до важливої дати у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбудеться урочистий концерт. Національний банк України випустить ювілейну монету та відзнаку з нагоди 150-річчя від дня народження Соломії Крушельницької.

Крім того, протягом 2022 року в населених пунктах України, пов'язаних із життям та творчістю співачки, пройдуть культурно-мистецькі заходи. Урочистості проведуть і дипломатичні установи України за кордоном.

До Організаційного комітету увійшли народні депутати України, представники міністерств, Львівської та Тернопільської обласних військових адміністрацій, представники закладів культури, освіти й громадськості. Вони вносили пропозиції до плану заходів й під час засідання одноголосно затвердили його з відповідними уточненнями.   

Нагадаємо, Указ про відзначення 150-річчя від дня народження Соломії Крушельницької на державному рівні Президент України підписав у листопаді 2021 року. 

Міністерство культури та інформаційної політики


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь