Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В облдержадміністрації відбулася нарада з приводу допомоги військовослужбовцям та їхнім сім’ям

Дата: 04.08.2022 15:30
Кількість переглядів: 163

Сьогодні під керівництвом заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко, першого заступника голови обласної ради Василя Гладія, за участі начальника відділу в області Міністерства у справах ветеранів України Володимира Веркальця, в. о. директора департаменту соціальної політики Уляни Миронюк, представників ветеранських організацій області відбулася нарада щодо підтримки й допомоги військовослужбовцям Збройних сил України, учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності, учасникам АТО/ООС,  членам родин військовослужбовців, загиблих у війні та зниклих безвісти.

Акцентовано увагу на тому, що необхідне суттєве збільшення фінансових видатків обласного бюджету на реалізацію завдань щодо підтримки сімей постраждалих, загиблих у бойових діях та зниклих безвісти.   Зокрема, йшлося про збільшення фінансування заходів обласної програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, осіб, які перебували у складі добровольчих формувань, учасників бойових дій та інших громадян, які залучалися та брали безпосередню участь у бойових діях, здійсненні заходів із національної безпеки та оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації проти України, починаючи з 20 лютого 2014 року, на 2022-2026 роки.

Обговорено питання виділення додаткових коштів із обласного бюджету, які спрямовуватимуться на лікування важкопоранених військовослужбовців  Збройних сил України та на отримання одноразової допомоги.

Людмила Сірко також наголосила на необхідності збільшення видатків на допомогу сім’ям, члени яких загинули на війні і сім’ям, члени яких на війні пропали безвісти.

«Вважаю, що це надважливі питання, які потрібно сьогодні вирішувати. Також не мають бути поза увагою і питання збільшення видатків на матеріальні допомоги у зв’язку із втратою члена сім’ї , смерть якого пов’язана з участю у бойових діях, сім’ям зниклих безвісти та надання допомог  на лікування учасників бойових дій членів їх сімей та родин, загиблих під час участі у бойових діях», - розповіла посадовиця.

Джерело: Івано-Франківська ОВА/ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь