Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На онлайн-семінарі громадам області презентували засади нової державної регіональної політики

Дата: 04.08.2022 16:01
Кількість переглядів: 129

Фото без описуСьогодні департамент економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації провів онлайн-семінар для громад області на тему «Нова державна регіональна політика. Відновлення та розвиток».

У заході взяли участь керівники та фахівці департаменту, виконавчий директор регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації міст України, представники територіальних громад.

Під час семінару презентовано основні нововведення для органів місцевого самоврядування, запроваджені Законом України від 09.07.2022 № 2389-IX «Про внесення змiн до деяких законодавчих актів України щодо засад державноï регіональної політики та політики відновлення регіонів і територій».

Згідно із прийнятим Законом:

 систематизовано систему документів державної регіональної політики: державна стратегія – регіональна стратегія – стратегія розвитку територіальної громади;

введено чотири функціональні типи територій – території відновлення, регіональні полюси зростання, території з особливими умовами для розвитку, території сталого розвитку;

 перезавантажено діяльність агенцій регіонального розвитку, зокрема, до числа засновників АРР можуть входити регіональні відділення асоціацій органів місцевого самоврядування, що мають у своєму складів 100% громад регіону;

 для територій, що постраждали від російської агресії, вводиться новий документ стратегічного планування – план відновлення та розвитку;

 органи місцевого самоврядування тепер в обов’язковому порядку мають забезпечити внесення змін до діючих або затвердження нових стратегій розвитку територіальних громад.

Проєкти стратегій розвитку територіальних громад розробляються виконавчими органами сільських, селищних, міських рад, що представляють територіальні громади, на строк та з урахуванням пріоритетів, що визначені Державною стратегією регіонального розвитку України та відповідними регіональними стратегіями розвитку.

У підсумку обговорення рекомендували громадам розпочати підготовку відповідних стратегій розвитку для використання можливостей залучення коштів із різних джерел на розвиток громад та області загалом.

Джерело: Івано-Франківська ОВА/ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь