Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ХОЛЕРА

Дата: 14.07.2022 14:54
Кількість переглядів: 235

В наш скрутний час, в умовах війни, з переміщенням людей,  побутовими умовами проживання,  високою температурою повітря викликає занепокоєння виникнення особливо небезпечного інфекційного захворювання – холера.

              Холера – це небезпечне захворювання, яке може спричинити важку гостру водянисту діарею із зневодненням.

              Людина може захворіти на холеру після вживання води чи їжі, зараженої бактерією Vibrio cholera.

                                 Щоб не захворіти на холеру:

  • Обов?язково використовуйте чисту та безпечну воду для пиття та приготування їжі.

  • Ретельно готуйте і безпечно зберігайте їжу.

  • Часто мийте руки водою з милом, коли повертаєтесь додому, після відвідування туалету, перед і під час приготування їжі та прийому їжі.

  • Перевіряйте наявність ознак того, що ваша вода може бути безпечною: чи виглядає вона каламутною, чи має незвичний запах, смак?

  • Використовуйте  бутильовану  воду, якщо це можливо.

  • Відфільтруйте воду, якщо вона виглядає брудною: використовуйте фільтр для води, чисту тканину, паперовий рушник або фільтр для кави. Або ж дайте воді відстоятися у посудині і злийте чисту воду.

  • Пам?ятайте, що видалення домішок не робить воду придатною для пиття. Тому перед вживанням завжди кип?ятіть воду або дезінфікуйте її.

                                                Дезінфікування води :

  •  Кип?ятіння води – найефективніший спосіб знищити мікроби і зробити її придатною до пиття.

  • Кип?ятіть воду до утворення бульбашок на поверхні. Дайте охолонути воді природним шляхом, не додавайте лід.

  • Зберігайте питну воду безпечно у чистій щільно закритій тарі, щоб уникнути повторного забруднення.

                                    Безпечність їжі

  • Підтримуйте чистоту зони  приготування і зберігання їжі.

  • Відокремлюйте сиру їжу від готової.

  • Ретельно проводьте термічну обробку їжі.

  • Зберігайте  їжу правильно.

  • Використовуйте безпечну воду та свіжі продукти.

 

Лікар – епідеміолог ІФ РВ

ДУ «ІФ ОЦКПХ МОЗУ»                                            Людмила ОНУФРЕЙЧУК

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь