Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Представники світових організацій з охорони спадщини відвідали зруйновані росіянами міста Київщини та Чернігівщини

Дата: 14.07.2022 10:22
Кількість переглядів: 124

Фото без опису12 та 13 липня представники світових організацій, які опікуються збереженням та охороною культурно-історичних місць у світі та перебувають з тижневим візитом в Україні, відвідали зруйновані росіянами містечка Київщини та Чернігівщини, – повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

“Культурна спадщина є невідновлювальним ресурсом, її знищення – це знищення пам’яті людства. Реставрація, консерваційні роботи – тривалі й коштовні процеси. Тому ми дуже раді всебічній підтримці профільних міжнародних організацій. Зараз формуємо спільну з міжнародними партнерами стратегію захисту, збереження та відновлення об’єктів культурної спадщини”, — зазначила заступник Міністра культури та інформаційної політики України Катерина Чуєва.

Представники правління Міжнародної ради пам‘яток та визначних місць (ICOMOS) та Міжнародного центру з дослідження збереження та реставрації культурних цінностей (ICCROM) могли особисто побачити наслідки російської агресії. Вони допомагатимуть Україні в питаннях збереження культурної спадщини – надаватимуть консультації з документування руйнувань, методики збереження та реставрації об’єктів, певну фінансову, організаційну та іншу допомогу.

Тижневий візит профільних організацій підготовлено за участі Міністерства культури та інформаційної політики України, Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності та Штабу порятунку спадщини.

Нагадаємо, 11 липня у МКІП вже відбулась зустріч з представниками Секретаріату ЮНЕСКО, які опікуються охороною культурної спадщини в усьому світі. За результатами перебування міжнародних місій в Україні 14 липня відбудеться брифінг на тему «Місія «Україна»: міжнародна співпраця задля збереження культурної спадщини в час війни».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь