Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Механізм фіксації збитків та отримання компенсації: Представники Мін’юсту та американської торговельної палати провели онлайн-зустріч

Дата: 13.07.2022 16:59
Кількість переглядів: 146

Фото без описуЗаступники Міністра юстиції України – Ірина Мудра, Андрій Гайченко, а також директор департаменту міжнародних спорів Ганна Тищенко взяли участь в онлайн-зустрічі з представниками Американської торговельної палати в Україні щодо механізму фіксації збитків та отримання компенсації.

Під час зустрічі учасники обговорили питання роботи спеціальної Комісії з міжнародних позовів для відшкодування збитків від збройної агресії рф, механізми збору та підтвердження інформації про завдані збитки та вимоги щодо отримання компенсації від Комісії та/або інших установ.

«Для забезпечення реального відшкодування збитків, завданих агресією рф, потрібен єдиний комплексний механізм. Укладання міжнародного договору, в якому буде передбачено механізм розгляду вимог України та інших фізичних та юридичних осіб, які постраждали від російської агресії, щодо компенсації втрат, а також механізм забезпечення наявності майна рф, за рахунок якого буде відбуватися така компенсація, – є ключовою концепцією», – на цьому акцентувала увагу заступник Міністра юстиції Ірина Мудра.

На важливості збору доказової бази та належної фіксації шкоди, особливо якщо це стосується бізнесу, наголосив заступник Міністра юстиції України з питань державної виконавчої служби Андрій Гайченко. За його словами, самостійно і громадянам, і представникам бізнесу важко оцінити масштаби руйнувань, тому для професійної оцінки він радив би звернутися до експертів державних спеціалізованих установ Мін’юсту задля проведення різного типу експертиз на місцях.

У свою чергу директор департаменту міжнародних спорів Мін’юсту Ганна Тищенко розповіла про завдання Робочої групи «Аудит збитків, завданих внаслідок війни» Національної ради з відновлення України від наслідків війни. Зокрема, щодо розробки методики визначення шкоди та збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії рф.

Серед іншого, однією з тем дискусії стало й обговорення можливості співпраці двох сторін за різними напрямами у найближчому майбутньому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь