Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мінцифри та UNITED24 починають співпрацю зі Світовим Конгресом Українців у межах проекту «Армія дронів»

Дата: 06.07.2022 15:55
Кількість переглядів: 129

Фото без описуПід час проведення Міжнародної конференції з питань відновлення України у Лугано, Швейцарія, Міністерство цифрової трансформації України та Світовий Конгрес Українців (СКУ) підписали Меморандум про співпрацю з метою підтримки фандрейзингової платформи UNITED24. Перший проект U24, який підтримає СКУ, – «Армія дронів».

Співпраця включатиме промоцію, спільний фандрейзинг з платформою СКУ UniteWithUkraine та закупівлю дронів, що допоможуть ЗСУ моніторити близько 2 470 км лінії фронту для захисту України.

У межах проекту «Армія дронів» планують придбати 200 професійних безпілотних авіаційних комплексів тактичного рівня для повітряної розвідки. Такі дрони можуть літати до 24 годин на відстань до 160 кілометрів та на висоті до 5 кілометрів. Вони оснащені кількома камерами з тепловізором, датчиками положення та програмним забезпеченням, а головне — їх складно помітити, отже, складно збити.

«Наразі Армія дронів — пріоритет UNITED24 в напрямі "Оборона та розмінування". Ми чітко розуміємо, скільки дронів потрібно, які саме, як навчати пілотів. Це комплексна програма. Те, що потрібно на передовій. Бо ця війна не тільки людей, а й технологій. Нам необхідно мати перевагу над ворогом у кожній сфері. Ми вдячні Світовому Конгресу Українців за підтримку», — зазначив Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Світовий Конгрес Українців (СКУ) об'єднує та представляє інтереси понад 20 мільйонів українців у всьому світі. З першого дня повномасштабного вторгнення СКУ допомагає боротися з російською армією як інформаційно, так і дієво.

«Світовий Конгрес Українців з перших днів війни докладає величезних зусиль, аби підсилювати міжнародну підтримку України та допомагати українським захисникам боронити свою землю. Наразі ми посилюємо нашу допомогу спільно з UNITED24 та проектом "Армія дронів". Ми продовжуємо використовувати всі можливості для забезпечення захисників України, щоб здобути технологічну перевагу та перемогу в цій війні, де Україна захищає світ від світового агресора та терориста», — наголосив президент СКУ Павло Ґрод.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь