Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Два місяці платформи UNITED24: понад 76,8 млн доларів внесків та Армія дронів, - Мінцифри

Дата: 06.07.2022 10:12
Кількість переглядів: 107

За два місяці роботи фандрейзингової платформи UNITED24, сума благодійних внесків склала понад 76,8 млн доларів (понад 2,2 млрд грн) з 90 країн світу. Минулого тижня UNITED24 оголосили окремий збір у межах проекту «Армія дронів». Проект передбачає системну закупівлю дронів, їхній ремонт та оперативну заміну, а також курс навчання пілотів. За перші дні на дрони пожертвували майже 7 млн доларів (понад 200 млн гривень).

«Ми хотіли створити фандрейзингову платформу, яка може залучати кошти на підтримку України максимально просто — в один клік. U24 став простим і дієвим способом допомогти. І люди можуть побачити, як їхня допомога працює на прикладі проекту “Армія дронів”, який ми запустили кілька днів тому. Він дає можливість не лише задонатити кошти на військові дрони, але й надіслати українським захисникам власний безпілотник. Тільки за перші дні проекту ми зібрали понад 200 мільйонів гривень, і ця сума збільшується щодня», — зазначає Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Протягом другого місяця роботи UNITED24 військовослужбовці отримали 65 тисяч комплектів військової форми, 68 тисяч комплектів білизни, 15 тисяч головних уборів і 6 тисяч пар взуття. Понад 18 млн грн були спрямовані на придбання Armtrac 400 — найефективнішого у своєму класі транспортного засобу для розмінування. Також закупили 30 квадрокоптерів, 20 тепловізорів та понад 2 тисячі комплектів польової форми для забезпечення Держспецзв?язку.

За внески, зібрані через UNITED24, Міністерство охорони здоров’я України закупило рентгенівські хірургічні системи типу «C-арка» вартістю 26,8 млн грн. Перші п'ять апаратів відправлять на прифронтові території: у Дніпропетровську, Запорізьку, Харківську, Сумську та Миколаївську області. Ще п’ять вирушать до військових шпиталів.

Кошти на рентгенапарати збирали й під час благодійних телемарафонів. На марафоні Embrace Ukraine — #StrivingTogether в Амстердамі глядачі зібрали понад 2,3 млн грн. Упродовж ще двох телемарафонів було залучено понад 8,3 млн грн благодійної допомоги.

Перший Амбасадор платформи Андрій Шевченко пожертвував понад 12 млн грн на медичну допомогу. Також він візьме участь у спортивному заході зі своєю колегою Еліною Світоліною, яка стала амбасадоркою UNITED24 в червні.

«Ми дуже вдячні Еліні Світоліній за доєднання до UNITED24 і послідовну громадянську позицію, яку вона проявляє з перших днів повномасштабної війни. Важливою подією для нас також стало погодження співпраці з першою ракеткою світу Іґою Свйонтек. Вже 23 липня вона разом з іншими зірками тенісу зіграє благодійний матч на підтримку України. Частина зібраних коштів буде перерахована через UNITED24 та спрямована на закупівлю обладнання для дитячих лікарень. Ми продовжуємо залучати до підтримки України талановитих людей із різних країн. Їхні голоси важливі як ніколи», — розповідає координаторка платформи Ярослава Гресь.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь