Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Українці можуть пройти курс реабілітаційного або санаторного лікування коштами Фонду соцстраху

Дата: 24.06.2022 15:24
Кількість переглядів: 131

Фото без описуОдним з напрямів діяльності Фонду соціального страхування України є забезпечення українців, які працюють реабілітаційним лікуванням після перенесених важких захворювань і травм, а потерпілих на виробництві – санаторно-курортним лікуванням.

Через війну Фонд та його управління в областях призупинили цю діяльність: по-перше, з питань безпеки, а по-друге, більшість  санаторно-курортних закладів, розташованих у місцях, де не ведуться активні бойові дії, стали прихистком для переселенців.

Потреба у реабілітації після складних патологій є нагальною для тисяч українців. Тож із червня Фонд соцстраху відновлює направлення українців на реабілітаційне та санаторно-курортне лікування. Повний курс лікування фінансується за кошти Фонду.

Санаторно-курортні заклади не повинні бути на територіях громад, що знаходяться в районі проведення воєнних (бойових) дій. Також направлення не відбувається до закладів, що перебувають у тимчасовій окупації, оточенні.

Нагадуємо механізм отримання реабілітації за кошти Фонду:

– потрібно мати медичний висновок про необхідність реабілітації. Лікувальний заклад повідомляє у  Фонд про наявність на лікуванні особи, яка має покази для проходження відновного лікування;

– пацієнт самостійно обирає з переліку санаторіїв, які відповідають вимогам за профілем його хвороби, де він пройде лікування;

– робочий орган виконавчої дирекції Фонду узгоджує із санаторієм наявність вільних місць і укладається тристоронній договір – між Фондом, санаторієм і хворим;

– застрахована особа направляється до санаторно-курортного закладу на відновне лікування зі стаціонару лікарні;

– на час реабілітації пацієнту продовжується лікарняний листок, за яким Фонд фінансує допомогу з тимчасової втрати працездатності, аби компенсувати працівнику втрачений за час лікування заробіток;

– після проходження реабілітації застрахованою особою підписується акт приймання-передачі наданих послуг.

Фонд фінансує медичну реабілітацію за такими профілями: нейрореабілітація, м’язово-скелетна реабілітація, кардіопульмональна реабілітація, медико-психологічна реабілітація учасників АТО, реабілітація після оперативних втручань на органах зору, реабілітація при порушенні перебігу вагітності, інша (соматична) реабілітація (після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах).

Звертаємо увагу на обов’язковості дотримання всіма сторонами оздоровчого процесу основних заходів цивільного захисту в умовах воєнного стану.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь