Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Усі громадяни, яким пошкодили чи зруйнували житло, отримуватимуть цифровий документ, що підтверджує збитки – прем’єр-міністр

Дата: 15.06.2022 09:23
Кількість переглядів: 110

Уряд затвердив єдину та уніфіковану форму, що фіксуватиме збитки, завдані житлу українців російськими військами. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Раніше така довідка складалась у довільній формі. Тепер у кожного громадянина, якому пошкодили чи зруйнували житло, буде цифровий документ, що підтверджує його збитки. Цим рішенням ми також закладаємо базу для майбутнього реєстру пошкодженого майна», — зауважив очільник Уряду.

Як зазначив Денис Шмигаль, Уряд уже створив Спеціальну комісію, яка буде займатися аудитом збитків, завданих військовою агресією росії. Також будуть створені регіональні комісії на рівні громад, які заповнюватимуть акт з інформацією про тип пошкодження. Всі нові акти будуть складені у цифровій формі через систему Дія, тоді як усі попередні акти будуть відцифровані та внесені у відповідну базу. Як підкреслив Денис Шмигаль, відповідальним за реалізацію цього процесу і надалі будуть органи місцевої влади.

Глава Уряду відзначив, що на другому етапі відбуватиметься розробка уніфікованої розрахункової оцінки вартості збитків. Над нею зараз працює Міністерство розвитку громад та територій.

«Уряд очікує на ухвалення закону, щоб почати працювати над процесом відшкодування. Зараз цей проект на розгляді у Верховній Раді. Впевнений, народні депутати підтримають таке важливе для країни рішення найближчим часом», — наголосив Денис Шмигаль.

За словами Прем’єр-міністра, повноцінний процес відшкодування почнеться одразу після того, як конфісковані російські кошти на Заході надійдуть до України. Уряд постійно працює з партнерами, аби кошти перейшли Україні для відбудови: створено спеціальну робочу групу та залучаються найкращі світові юристи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь