Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Івано-Франківщині розпочала роботу Літня школа з питань безпеки життєдіяльності «Нове покоління»

Дата: 14.06.2022 16:52
Кількість переглядів: 184

Фото без описуСьогодні у  Дубовецькій територіальній громаді розпочала роботу Літня школа з питань безпеки життєдіяльності «Нове покоління», яка зібрала дітей внутрішньо переміщених сімей, а також діток соціально вразливих категорій населення. На урочисте відкриття завітали голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук, народний депутат України Ігор Фріс, а також керівники громади і управління ДСНС в області.

Зазначимо, що школа діятиме на базі Центру безпеки життєдіяльності. Працюватиме вона впродовж шести днів. Вихованці школи,  - а це учні 5-8 класів у кількості 60 осіб, - навчатимуться та відпрацьовуватимуть дії при надзвичайних ситуація різного характеру: в умовах пожежі, хімічного або радіаційного забруднення; навчаться користуватися вогнегасником та орієнтуватися на місцевості, ознайомляться із топографічними картами, вивчать та закріплять правила поводження на водоймах тощо. Особлива увага буде приділена поводженню з вибухонебезпечними предметами і діям під час сигналу «Тривога». Також учні школи зможуть повправлятися у наданні домедичної допомоги і першої допомоги при пораненнях. Допомагатимуть їм у цьому професійні рятувальники ГУ ДСНС України в області.

Фото без описуПрограма перебування діток у школі також  передбачатиме проведення майстер-класів, навчань, тренувань тематичних конкурсів, квестів, тренінгів, культурні та екскурсійні заходи.

Світлана Онищук привітала вихованців школи та зазначила, що функціонування таких форм дозвілля для дітей в умовах сьогодення є вкрай важливим та актуальним.

«Наша область прихистила 348 дітей із інтернатних закладів, які працювали у регіонах, де сьогодні продовжуються активні бойові дії. Разом з тим, на Прикарпатті проживають чимало родин із числа соціально незахищених верств населення, - підкреслила керівниця області. - Тому для нас важливо забезпечити для таких діток активне та пізнавальне дозвілля, яке допоможе їм знайти нових друзів, дізнатися багато цікавого про наше Прикарпаття, а також отримати необхідні знання, які допоможуть своєчасно реагувати на сигнали тривоги і правильно діяти у надзвичайних ситуаціях».

Більше фото за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь