Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Механізм видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної

Дата: 30.05.2022 15:17
Кількість переглядів: 155

Фото без опису

Згідно з Положенням про Міністерство цифрової трансформації України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 18.09.2019 № 856, Мінцифри є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сферах: цифровізації, цифрового розвитку. цифрової економіки, цифрових інновація та технологій, електронного урядування та електронної демократії, розвитку інформаційного суспільства, інформатизації; впровадження електронного документообігу; розвитку цифрових навичок та цифрових прав громадян відкритих даних, розвитку національних електронних інформаційних ресурсів та інтероперабельності, розвитку інфраструктури широкосмугового доступу до Інтернету та телекомунікація, електронної комерції та бізнесу; надання електронних та адміністративних послуг; електронних довірчих послуг та електронної ідентифікації розвитку IT-індустрії; та функціонування правового режиму Дія Сіті розвитку.

 Механізм видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи регулюється Порядком оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01 жовтня 2014 року № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб» (далі - Порядок № 509).

 Довідка є документом, який підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. 

Заява про взяття на облік може бути подана в електронній формі з використанням мобільного додатка Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (далі - Портал Дія) повнолітньою або неповнолітньою особою, якій присвоєно реєстраційний номер облікової картки платника податків. У разі наявності в такої особи дітей подання заяви про взяття їх на облік можливе лише за наявності відображення в електронному вигляді інформації, що містить у свідоцтві про народження таких дітей, виготовленому на паперовому бланку (пункти 2-2'1 Порядку№ 509).

Механізм надання  допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам визначено Порядком надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 № 332 «Деякі питання виплати допомоги на прожная внутрішньо переміщеним особам” (далі-Порядок № 332).

 Для подання заяви з використанням мобільного додатку Порталу Дія внутрішньо переміщеній особі необхідно встановити додаток Порталу Дія на електронний пристрій, критерії якого підтримують використання такого додатка,підключений до Інтернету, та пройти електронну ідентифікацію та автентифікацію з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікат електронного підпису, або інших засобів електронної ідентифікації, які дають змогу  однозначного встановлення особи (пункт 7 Порядку № 332).

Відповідно до пункту 9 та 10 Порядку № 332, список внутрішньо переміщених осіб, які звернулися щодо виплати допомоги на проживання за формою згідно з додатком 2 до цього Порядку формується Мінцифри на підставі поданих заяв після перевірки інформації та надається державному підприємству “Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики”.

Міністерство цифрової трансформації реалізувало комплексну послугу для переселенців щодо одночасного оформлення довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених та надання їм допомоги на проживання. Також відмічаємо, що продовжуємо здійснювати заходи організаційно-технічного характеру в частині оновлення послуги для внутрішньо переміщених осіб у відповідності до умов отримання допомоги.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь