Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Нові перспективи розвитку: Міністр економіки України розповіла про результати зустрічей на Всесвітньому економічному форумі

Дата: 26.05.2022 16:01
Кількість переглядів: 181

Фото без описуПерший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко провела зустрічі з міжнародними партнерами під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі. Результати перемовин відкривають перед Україною нові перспективи та нові можливості.

Під час зустрічі з Єврокомісаром з питань економіки Паоло Джентілоні посадовці говорили про інтеграцію до Європейського Союзу, що буде наріжним елементом економічного відновлення України.

“Вже найближчим часом ми розраховуємо отримати статус держави-кандидата на членство в ЄС. Також для України важливо мати повний доступ на ринок Євросоюзу, без квот і тарифів, без логістичних обмежень. І вже зроблені кроки щодо лібералізації торгівлі. Робота зі спрощення логістики, посилення економічних зв?язків, допомога ЄС Україні в різних сферах - усе це все пришвидшує євроінтеграційні процеси”, – зауважила Юлія Свириденко.

В рамках зустрічі з Міністром зовнішньої торгівлі Нідерландів Лісьє Шрайнемахер Міністр економіки України подякувала за військову, фінансову та гуманітарну підтримку.

“Сьогодні ми налагоджуємо взаємовигідне партнерство, маємо спільне бачення ролі і пріоритетів в світовій торгівлі, реалізуємо широкі можливості для розвитку товарообігу. Зокрема, Нідерланди допомагатимуть Україні у зборі інформації та підготовці рекомендацій щодо питань санітарного та фітосанітарного контролю”, – зазначила Юлія Свириденко.

Разом з представником Офісу президента Республіки Корея На Кьон-воном обговорювалось питання внеску країни у відновлення України після завершення війни. Зокрема, у відбудову зруйнованої інфраструктури. Також надзвичайно актуальним є корейський досвід промислової модернізації.

“Корея – один із провідних світових виробників електромобілів і наша держава має намір збільшити їх постачання, аби частково перевести транспорт на альтернативні джерела енергії”, – додала Юлія Свириденко.

В діалозі з Міністром торгівлі Коста-Рики Мануелем Товаром Ріверою Міністр економіки України спілкувалася про обмін досвідом економічної трансформації. Держави мають багато спільних інтересів в двосторонній співпраці. Україна очікує на підтримку від Латинської Америки у відстоюванні важливих питань, зокрема, щодо можливого приєднання до Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD).

Юлія Свириденко також провела зустріч із СЕО глобальних компаній, які готові підтримувати Україну у її відбудові і економічному розвитку. Це надзвичайна ініціатива організаторів форуму в Давосі, адже корпорації можуть зробити навіть більший внесок в економічне відновлення України, ніж уряди держав.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь