Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Україні відзначають День морської піхоти

Дата: 23.05.2022 11:34
Кількість переглядів: 96

Сьогодні в Україні відзначають День морської піхоти — професійне свято військовослужбовців морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України.

Командувач Сил оборони генерал-лейтенант Сергій Наєв привітав морських піхотинців з Днем морської піхоти у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Штормові берети з доблестю і честю пройшли випробування на міцність у районах проведення Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил. З початком повномасштабного вторгнення морські піхотинці одними з перших зустрічали ворожі колони та ціною власних життів зупиняли їх просування в глиб країни. Честь і слава їм за це та низький уклін від усього українського народу", - написав Наєв.

Командувач сил оборони наголосив, що зараз морські піхотинці захищають не тільки нашу країну, а й весь світ від свавілля міжнародного тероризму.

Морські піхотинці змушують хвилюватися не тільки Чорне море, а й кожного ворога, що ступає на Українську землю, йдеться у привітанні з нагоди Дня морської піхоти Державної прикордонної служби у Телеграмі.

«Вони змушують хвилюватися не тільки Чорне море, а й кожного орка, що ступає на Українську землю. «Вірні завжди» — доводять справами, а не лише словами», - підкреслили у ДПСУ.

День морської піхоти — професійне свято військовослужбовців морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України. Воно започатковане 2014 року, і у 2014—2017 роках відзначалося 16 листопада. Згодом дата святкування 23 травня була встановлена від 2018 року Указом Президента України № 145/2018 «Про День морської піхоти України».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь