Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

День Європи-2022 в Україні

Дата: 21.05.2022 08:33
Кількість переглядів: 337

Фото без опису

Щороку у третю суботу травня Україна відзначає День Європи. Нині для українців цей день набув особливого значення, адже нашу країну та ЄС єднають не лише спільні цінності, історія та культура. Наразі, країни, які раніше були просто сусідами, стали для нас насправді близькими друзями, помічниками та для багатьох –  прихистком та порятунком від російської агресії. Водночас українські воїни стали для європейців міцним щитом, який боронить фактично всю Європу від агресивних імперських амбіцій кремля. Українці тепер – приклад мужності, незламності та героїзму, а також єдності.

Цього року святкування Дня Європи в Україні припадає  на 21 травня. Це вже 20-й День Європи, який відзначатиме Україна.

Традиційно в цей день відбуваються святкові заходи та флешмоби. Навіть останніми роками, попри суворі карантинні обмеження через небезпеку зараження коронавірусною інфекцією, українці не пропускали святкування Дня Європи.

Наразі широкомасштабне вторгнення рф на нашу землю внесло у всі сфери життя українців значні корективи, однак, відзначати це важливе для багатьох українців свято ми таки будемо.

Сьогоднішнім святом ми підтверджуємо свою позицію, спрямовану на поширення ідеї європейської ідентичності серед громадян ЄС та утвердження спільних європейських цінностей. Україна обрала європейський курс розвитку і посилила самоідентифікацію як європейської держави. За цей курс нас люто зненавиділа росія, але від обраного напрямку ми не зійдемо. Український народ не залякати зброєю, жахливими військовими злочинами, цькуваннями, катуваннями і тортурами. Європейська інтеграція – це вибір народу, його прагнення жити в цивілізованому суспільстві. Ми відстоїмо від рашистської навали демократію, свободу, історію, культуру, людські життя та мрії усієї прогресивної Європи.

Зміцнення дружби та миру в нашій країні, в Європі та усьому світі!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь