Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Школа супергероїв»: від початку війни категорія дітей, з якими працюємо, змінилася, - МОН

Дата: 12.05.2022 16:27
Кількість переглядів: 172

Фото без описуЗ 1 січня 2022 року «Школа супергероїв» продовжує забезпечувати освітою дошкільнят і учнів, які перебувають на стаціонарному лікуванні або яким надається реабілітаційна допомога в закладах охорони здоров’я, за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні та Трансатлантичного фонду медичної допомоги.

Після введення в Україні воєнного стану дітей з важкими діагнозами організували та вивезли до найкращих клінік Європи, де дотепер вони проходять лікування та реабілітацію.

«З початком війни категорія дітей, з якими працюємо, змінилась. Тепер це здебільшого діти, які постраждали від військових дій. Вони мають складні поранення, деяким відірвало кінцівку, хтось став сиротою. Однак діти хочуть продовжувати навчання під час перебування в лікарні», – зазначила виконувачка обов’язків директора установи Євгенія Смірнова.

У лікарні перебувають діти, які постраждали від війни: потрапили під обстріли чи бомбардування, отримали осколкові поранення, зазнали ампутацій. Вони потребують психологічної підтримки та допомоги. Лікарі та психологи найбільших лікарень України віддано працюють вдень і вночі, аби допомогти кожній пораненій та зневіреній дитині.

Лікарі київського ОХМАТДИТу з перших днів війни роблять можливе і неможливе задля порятунку життя, збереження здоров’я та психіки як малих, так і дорослих пацієнтів.

Діти, відчуваючи безпеку та опіку медиків, повільно, але впевнено одужують. Вони прагнуть повернутись до свого довоєнного життя, саме тому хочуть навчатись.

Наша лікарняна школа та команда вчителів безмежно радіє таким дитячим бажанням. Понад місяць, як ми відновили навчальний процес у різних формах: онлайн-уроки, уроки в класах.

Серед наших учнів є ті, хто продовжує заняття з довоєнного часу, однак є і чимало діток, які потрапили в лікарню внаслідок військових дій. Команда «Школи супергероїв» вирішила розповісти про них.

Довідково

«Школа супергероїв» – це освітній проект, заснований у 2016 році громадською організацією «Small Heart with Art». Його мета – забезпечити конституційне право на освіту дітей, що перебувають на стаціонарному лікуванні в медичних закладах. У 2017 році кураторкою «Школи супергероїв» стала Наталія Мосейчук, ведуча 1+1, кураторка проекту «Право на освіту». З 2019 року за соціальною франшизою у семи лікарнях Києва, Житомира, Херсона, Дніпра та Хмельницького відкрили філії «Школи супергероїв».

Нагадаємо, відбувся семінар «Психологічна травма: основні відомості та першочергові кроки» для психологів інклюзивно-ресурсних центрів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь