Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Щодо деяких питань призову до лав Держприкордонслужби

Дата: 07.05.2022 11:59
Кількість переглядів: 219

24 лютого 2022 року росія підступно та криваво розпочала повномасштабне вторгнення на територію України. Цього ж дня Президент України видав Указ №69/2022 «Про загальну мобілізацію», яким оголошено проведення загальної мобілізації.

Багато вмотивованих громадян приєднуються до лав захисників України, беруть в руки зброю та виконують завдання з оборони та відбиття збройної агресії ворога.

Зазначимо, що мобілізація проводиться протягом 90 діб із дня набрання чинності Указом Президента. У цей період мобілізації підлягають усі громадяни віком від 18 до 60 років, які можуть виконувати військовий обов’язок.

Військовослужбовці, які раніше проходили службу в лавах прикордонників та були звільнені в запас ЗСУ, можуть бути призвані знову в Держприкордонслужбу. Таким громадянам необхідно прибути до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військомати) або безпосередньо до тієї військової частини Держприкордонслужби, де вони будуть в подальшому проходити військову службу.

Мобілізованих, які не проходили військової служби, на першому етапі направляють для відповідної фахової підготовки до навчальних центрів.

Категорія військовозобов’язаних, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, визначена в ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Щодо прийому на військову службу за контрактом до Держприкордонслужби зазначимо, що цей порядок не змінився. Усім бажаючим приєднатися до лав захисників необхідно звернутися до підрозділів комплектування Держприкордонслужби, інформацію про які можна отримати за посиланням: https://dpsu.gov.ua/ua/Kudi-zvertitisya/. Зауважимо, що наразі підрозділи комплектування Держприкордонслужби діють лише на підконтрольних Україні територіях.

Серед основних умов прийому на військову службу за контрактом є: громадянство України; вік в особливий період від 18 до 60 років (з урахуванням, що час, який залишився кандидатам до досягнення граничного віку перебування на військовій службі не менше встановленого строку контракту військової служби в календарному обчисленні); вища, професійно-технічна, повна або базова загальна середня освіта; придатність до військової служби за станом здоров’я; відсутність судимостей.

Перед прийомом на військову службу за контрактом громадяни проходять обов’язковий медичний огляд

Нагадаємо, що у березні цього року Верховна Рада України збільшила загальну чисельність Державної прикордонної служби України, яка наразі становить 60 000 осіб, у тому числі 52000 військовослужбовців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь