Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Уряд та Єврокомісія обговорили плани щодо відновлення України

Дата: 04.05.2022 21:21
Кількість переглядів: 122

4 травня відбулась онлайн зустріч Віце-прем’єр-міністра Ольги Стефанішиної та Генерального Секретаря Європейської Комісії Ілзе Юхансоне. Вони обговорили запуск Трастового Фонду Солідарності для відновлення України, а також розробку планів щодо відновлення та розвитку України.

Фото без описуУ зустрічі також взяли участь представники Генерального директорату (ГД) Єврокомісії у справах сусідства й переговорів з питань розширення, ГД з економічних й фінансових питань, ГД з питань бюджету, а також заступники Міністрів з Міністерства фінансів, Міністерства економіки, Міністерства розвитку громад та територій України.

Під час зустрічі відбувся неформальний запуск робочої групи з питань євроінтеграції, створеної в рамках Національної ради з відновлення країни, яка розроблятиме План післявоєнного відновлення та розвитку України. Він включатиме як відбудову житла й інфраструктури, так і перезапуск і модернізацію української економіки за європейськими стандартами. 

Ольга Стефанішина поінформувала європейських партнерів про плани Уряду затвердити державну програму з розвитку України, яка діятиме у воєнний час. Серед її пріоритетів: захист національної промисловості, максимізація експорту та забезпечення українців робочими місцями. 

«Країна має розвиватися не дивлячись на війну росії проти України. Наша героїчна армії повинна мати надійний економічний тил», – зазначила Ольга Стефанішина та додала, що запропонований Урядом план буде впроваджуватись до того моменту, поки країна не ухвалить нову програм економічного відновлення у повоєнний період. 

За підсумками зустрічі Віце-прем’єр-міністр та Генеральний Секретар Єврокомісії домовились про подальшу координацію зусиль щодо підтримки та відновлення української економіки. Ілзе Юхансоне запевнила, що ЄС готовий і надалі мобілізувати свої політичні й економічні ресурси для підтримки нашої країни. 

Довідково: 

21 квітня 2022 року Президент України ухвалив Указ, яким утворив Національну раду з відновлення України від наслідків війни. Нацрада є консультативно-дорадчим органом при Президентові України.

Серед завдань Нацради: 

  • розроблення плану заходів з післявоєнного відновлення та розвитку України, який, зокрема, передбачатиме відновлення і розбудову транспортної, медичної, соціальної, комунальної, виробничої інфраструктури та житла, інфраструктури енергетики та ін.;

  • визначення та напрацювання пропозицій щодо пріоритетних реформ, прийняття та реалізація яких є необхідними у воєнний і післявоєнний періоди;

  • підготовка стратегічних ініціатив, проектів нормативно-правових актів, прийняття і реалізація яких є необхідними для ефективної роботи та відновлення України у воєнний і післявоєнний періоди.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь