Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розроблено Порядок надання інформації про сертифікацію систем енергетичного та/або екологічного менеджменту суб'єктів господарювання

Дата: 02.05.2022 16:34
Кількість переглядів: 167

Держенергоефективності спільно з Міненерго розроблено Порядок надання інформації про сертифікацію систем енергетичного та/або екологічного менеджменту суб'єктів господарювання.

Фото без описуНа виконання Закону України «Про енергетичну ефективність» пропонується чіткий механізм, відповідно до якого:

  • органи з сертифікації надаватимуть Держенергоефективності інформацію про сертифікацію систем енергетичного та/або екологічного менеджменту підприємств відповідно до гармонізованих міжнародних стандартів за визначеною формою;
  • на підставі отриманої інформації Держенергоефективності буде формувати та вести реєстр цих підприємств.

Таким чином, в Україні планується впровадити єдиний прозорий підхід до систематизації інформації про сертифікацію СЕнМ підприємств.

«Система енергоменеджменту є ключовим фактором забезпечення енергетичної безпеки підприємств, їх сталого функціонування та стратегічного розвитку, що особливо актуально в умовах поточних викликів», - прокоментував Голова Держенергоефективності Валерій Безус.

Так, широке впровадження СЕнМ відповідно до вимог міжнародних стандартів серії ISO 50000 «Системи енергетичного менеджменту» є одним із важелів підвищення рівня енергоефективності, зокрема в промисловості.

Практичний досвід показує, що підприємства, які впроваджують СЕнМ, за мінімальних капіталовкладень протягом перших років отримують підвищення енергоефективності в межах 10-20%.

Завдяки  СЕнМ підприємства мають змогу знизити собівартість продукції, дотримуватись екологічних норм, підвищити конкурентоспроможність.

Із проєктом акта, який винесено на обговорення, можна ознайомитися на сайті: https://saee.gov.ua/uk/activity/rehulyatorna-diyalnist. Пропозиції приймаються впродовж місяця на e-mail: vaudit@saee.gov.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь