Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Керівник Офісу Президента обговорив з американським юристом з питань національної безпеки нові можливості для посилення санкцій щодо Росії

Дата: 27.04.2022 14:58
Кількість переглядів: 110

Фото без опису

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів зустріч у форматі відеоконференції з колишнім директором U.S. Treasury Department’s Office of Foreign Assets Control (OFAC), американським юристом Джоном Смітом, який спеціалізується на питаннях національної безпеки та застосування санкцій.

Джон Сміт і його компанія безкоштовно консультують Україну щодо санкцій, зосереджуючи увагу, зокрема, на блокуванні активів Російської Федерації та запровадженні персональних обмежень.

«Для нас дуже важливими є санкції та зброя. Але ми розуміємо, що коли ця жахлива війна триватиме і Росія продовжить убивати наших людей, руйнувати наші міста, санкцій, які вже запроваджені, буде недостатньо. Ми знаємо про ваш великий досвід і розуміння цього питання, обізнаність щодо особливостей Росії, тому нам буде цікаво почути вашу думку стосовно можливостей для посилення санкційного тиску», – сказав Андрій Єрмак.

Зі свого боку Джон Сміт зауважив, що вважає за честь працювати з командою Президента України й допомагати в цей важкий для нашої держави час.

Він наголосив на важливості налагодження тісного та постійного контакту української сторони з адміністрацією Президента США Джозефа Байдена. 

Джон Сміт відзначив напрацьований групою Єрмака-Макфола План щодо посилення санкцій проти Росії. За його словами, документ варто розподілити за пріоритетами в енергетичному та фінансовому секторах.

Крім того, на думку американського юриста, важливо домогтися запровадження вторинних санкцій.

«Повністю погоджуюся з визначеними пріоритетами. Ми маємо історичну підтримку України у США. Тому важливо продовжувати цю роботу», – резюмував Андрій Єрмак.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь