Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мінфін: Україна отримає 500 млн доларів додаткової грантової допомоги від США

Дата: 22.04.2022 14:26
Кількість переглядів: 140

Сполучені Штати нададуть Україні додаткову пряму фінансову допомогу у розмірі 500 мільйонів доларів США. Про це повідомив Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден під час зустрічі з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем та Міністеркою фінансів Сполучених Штатів Америки Джанет Йеллен.

Кошти надійдуть до державного бюджету України у формі грантової допомоги для допомоги у стабілізації економіки та забезпечення захищених видатків в умовах воєнного часу: виплати зарплат, пенсій, соціальних виплат. Про це також повідомила Джанет Йеллен під час зустрічі. 

За її словами, це лише початок допомоги США на відновлення та відбудову нашої держави: “Ми у співпраці з Конгресом США та міжнародними партнерами будемо підтримувати Україну у середньостроковій та довгостроковій перспективі”.

Міністр фінансів України привітав рішення влади США та подякував нашим партнерам.

“Неможливо переоцінити ту підтримку, яку ми отримуємо від наших американських друзів. Цьому рішення передувала важка та тривала робота Президента України, Уряду та команди Мінфіну. Незважаючи на збільшення фіскальних викликів, ми продовжуємо забезпечувати всі пріоритетні видатки держбюджету. Спільно з міжнародними партнерами ми робимо багато кроків для збереження фінансової стабільності та пом’якшення економічних наслідків для країни. Особливо вдячні за допомогу нашим партнерам саме у формі грантів, оскільки це дозволить нам утримувати боргову безпеку України на належному рівні. Переконаний, що зусилля наших сторін пришвидшать перемогу України над рф у цій загарбницькій війні”, - прокоментував Сергій Марченко.

Джо Байден запевнив у непохитній підтримці України та наголосив на готовності Сполучених Штатів продовжувати тиснути на країну-агресора. 

Нагадаємо, 31 березня під час онлайн-зустрічі Міністра фінансів України Сергія Марченко з Крістіною Квін, Тимчасовою повіреною у справах США в Україні, США оголосили про намір надати Україні 500 млн дол США прямого фінансування державного бюджету.

Таким чином, з початку повномасшабного вторгнення РФ оголошена грантова допомога Україні з боку США сягає 1 мільярду доларів США.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь