Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У 12 областях України запрацювали мобільні бригади допомоги усім, хто пережив насильство

Дата: 21.04.2022 14:33
Кількість переглядів: 255

Сьогодні в Україні запрацювали 24 мобільні бригади, які надаватимуть соціально-психологічну допомогу постраждалим, які пережили насильство, та внутрішньо переміщеним особам, які були вимушені залишити зони бойових дій.

Ці мобільні бригади працюватимуть за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, у координації з Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Міністерством соціальної політики України.

У межах гуманітарного реагування на військове вторгнення і спричинену ним безпрецедентну гуманітарну кризу, UNFPA у партнерстві з департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації та виконавчими партнерами «Благодійний фонд «Butterfly», запускає у Львові 2 мобільних бригади соціально-психологічної допомоги. Унікальність послуг полягає в мобільності їх надання – спеціалістки/-ти бригад мають можливість виїжджати на виклики до найбільш важкодоступних місць, надавати послуги особам, які не мають доступу до закладів чи обмежені у пересуванні з різних причин. Соціально-психологічна допомога буде надаватися як мешканкам/-цям місцевих громад, так і внутрішньо переміщеним особам, що перебувають на їх території.

«Для нас, в UNFPA, надзвичайно важливо продовжувати надавати допомогу постраждалим від насильства та бути там, де ми потрібні, особливо в такі важки часи для людей та всієї країни. Випадки домашнього насильства нікуди не зникають під час війни. Тому потрібно надавати ще більше сервісів, особливо тим постраждалим, що були вимушено переміщені і потребують ще більшої підтримки», - розповів старший координатор з надзвичайних ситуацій, UNFPA в Україні Мустафа Ельканзі. 

Мобільні бригади запрацювали у 12 містах України – Запоріжжя, Дніпро, Полтава, Одеса, Вінниця, Ужгород, Тернопіль, Чернівці, Хмельницький, Львів, Луцьк та Івано-Франківськ. У кожному місті функціонує по 2 бригади. До складу кожної з мобільних бригад входять два фахівці/-чині (психолог/-иня, соціальний/-а працівник/-ця), а також водій з автомобілем.

Послуги мобільних бригад надаються завдяки фінансовій підтримці урядів Великої Британії, Канади та CERF (Central Emergency Response Fund). 

Телефонні консультації: щодня з 9:00 по 21:00 год.

Безпосередні консультації з клієнтами: за індивідуальним графіком (уточнюйте час телефоном з працівниками мобільних бригад)- 0962324901; 0958785021.

Контакти інших мобільних бригад можна знайти тут: https://rozirvykolo.org/map-of-support/ 

Довідково:

UNFPA — агентство ООН із сексуального та репродуктивного здоров’я. Місія UNFPA – створити світ, де кожна вагітність бажана, пологи безпечні, а потенціал кожної молодої людини реалізований. UNFPA закликає до реалізації репродуктивних прав для всіх і підтримує доступ до широкого спектра послуг з сексуального та репродуктивного здоров'я, включаючи добровільне планування сім'ї, якісна охорона материнського здоров'я та всебічне сексуальне виховання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь